Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Utbildningssjuksköterska/vårdlärare till Livgardet

Publiceringsdatum
29 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Utbildningssjuksköterska/vårdlärare

Om sjukvårdsutbildningsavdelningen

Sjukvårdsutbildningsavdelningen vid Livgardet ansvarar för de kvalitativa utbildningarna inom funktionsområdet Försvarsmedicin. Utbildningarna riktar sig till anställd personal, kadetter och värnpliktiga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att planera, förbereda och genomföra föreläsningar, praktiska moment och tillämpade övningar vid våra olika sjukvårdsutbildningar. Sjukvårdsutbildningarna omfattar allt ifrån grundläggande anatomi/fysiologi till utbildning under förbandsövningar.

Du kommer också att ansvara för läkemedel och medicinteknisk utrustning och det blir även din uppgift att stödja vid framtagning och uppdatering av rutiner. Du kommer att ha till uppgift att säkerställa att förbandet praktiserar evidensbaserad hälso- och sjukvård i samband med övningar och insats kopplat till gällande lagstiftning.

Vissa delar av utbildningarna sker under fältmässiga förhållanden som ställer krav på den personliga färdigheten att ta hand om sig själv och sin utrustning. Det krävs av dig som person att vilja utvecklas såväl i teoretisk kunskap som i materielkännedom och förståelse för den taktiska situationen.

Du förväntas också delta i och driva projekt inom eget arbetsområde. I arbetet ingår sjukvårdsberedskap i samband med övningsverksamhet. Du kommer troligtvis att krigsplaceras vid Livgardets sjukvårdsförband.

Kvalifikationer
 • Legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom akut/IVA/ambulanssjukvård
 • Minst två års yrkeserfarenhet inom din specialitet
 • B-körkort
 • God förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift
Meriterande
 • Pedagogisk erfarenhet
 • Militär erfarenhet
 • Prehospital erfarenhet
 • Kunskap om traumaomhändertagande motsvarande PHTLS, TCCC
 • Stridssjukvårdarinstruktör
 • HI-TOS instruktör
 • HLR-instruktör
 • Genomförd sjukvårdsutbildning för utländska förband
Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som utbildningssjuksköterska/vårdlärare krävs att du har god pedagogisk förmåga och att du kan arbeta självständigt samtidigt som du snabbt kan växla om för att ingå i en grupp. Som person är du driven och har en positiv människosyn, tycker om utmaningar och har en god organisationsförmåga. Du är engagerad, kommunikativ och stimuleras av att arbeta i en föränderlig miljö. Du tycker om att ta ansvar, kan ta för dig och du känner dig bekväm i att utbilda och tala inför grupp.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med en 6-månaders provanställning. Befattningen är placerad vid Utbildningsenheten/sjukvårdsutbildningsavdelningen vid Livgardet i Kungsängen, Upplands-Bro kommun.

Upplysningar om tjänsten

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef Fj Carl von Platen via växeln, 08-584 540 00.

Fackliga representanter:

OFR/O Orry Finnermark

OFR/S Kenneth Hartikainen/Mikael Bengtsson

SACO Johan Gillemyr

SEKO Lise-Lotte Larsson

Nås via växeln, 08-584 540 00

Sista ansökningsdatum

Välkommen med din ansökan senast 2024-06-19. Vi vill att din ansökan innehåller ett CV och ett personligt brev som beskriver hur du motsvarar efterfrågade kompetenser. Ange löneanspråk i din ansökan.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Innebörden av detta varierar beroende på befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
19 juni 2024 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren