Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Skyttesoldater till 121. Skyttekompaniet

Ansök nu
Har du genomfört, eller genomför just nu grundutbildning och vill tjänstgöra som anställd soldat på infanteriet har du nu möjligheten.

Bataljonen: 12. Motoriserade skyttebataljon är specialiserade på strid i skogs- och stadsmiljö. Närheten till Stockholm och den unika stadsmiljön präglar inriktningen för förbandets träning. Bataljonen har en hög insatsberedskap och löser löpande uppgifter både nationellt och internationellt. På bataljonen tjänstgör kontinuerligt anställda soldater, tidvis anställda soldater och värnpliktiga.

Kompaniet: 121. Skyttekompaniet samlar bataljonens kontinuerligt anställda soldater. Skyttekompaniet utgörs av tre skytteplutoner och en stab- och trosspluton. Det som präglar vardagen på kompaniet är den ständiga variationen av beredskap, skarpa uppgifter samt utveckling och träning. Huvudtjänst är strid till fots vilket stundtals innebär en stor fysisk belastning på den enskilda soldaten och kräver en god fysik hos alla soldater på kompaniet. Kompaniets fordonssystem utgörs av pansarterrängbil 360.

Förbandets uppgifter innebär att vi ställer höga krav på oss själva och vår omgivning, vill du vara en del av ett förband i framkant där du kan utvecklas och arbeta med likasinnade mot gemensamma mål? Sök till 121. Skyttekompaniet!

Vi söker soldater till följande befattningar:

Skyttepluton

Gruppchef/stf

Skyttesoldater

Förare/skytt Patgb 360

Stab- och trosspluton

Förare/skytt Patgb 360

Ledningssoldat/signalist

Mekaniker (Patgb 360, signal)

Kvalifikationer (krav):
  • Genomförd och godkänd GU eller GMU och befattningsutbildning
  • FM FysS tilläggskrav (fälttest 12:00 eller beeptest 11:1 samt multitest 175 poäng)
  • Godkänd säkerhetsprövning och registerkontroll
Meriterande:
  • Genomförd GU vid 12.motoriserade skyttebataljon
  • GU i liknande befattning
  • Militära förarbevis
  • Relevanta utbildningar för respektive befattning
  • Körkort
  • Tidigare anställd i liknande befattning
Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet!

Ni som går vidare i processen kommer att kallas till urvalsintervjuer samt fystester under sommaren. Anställningsstart är beräknat till andra halvan av augusti 2023.

Bifoga i ansökan:

CV med foto (Gäller ej värnpliktiga ur 12.bat)

Personligt brev (Gäller ej värnpliktiga ur 12.bat)

Värnpliktsbetyg/intyg

Övriga betyg/intyg/utbildningar.

Kontaktperson:

Kn Marcus Eriksson

076 854 17 56

Lg-121komp@mil.se

Sista ansökningsdag 2023-06-05!

Fackliga företrädare
OFR/S, Kenneth Hartikainen
OFR/O, Stefan Morin
SACO, Johan Gillemyr
SEKO, Thomas Klasson
Samtliga nås via växeln på 08-584 540 00

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
05 juni 2023 (-1 dagar kvar)
Ansök nu

Fler från samma arbetsgivare