Säkerhetshandläggare sökes till regementsstaben vid Livgardet

Säkerhetshandläggare sökes till regementsstaben vid Livgardet

Befattningen erbjuder
Just nu söker Livgardet säkerhetshandläggare till regementsstabens säkerhetsavdelning. Som säkerhetshandläggare i Kungsängens garnison erbjuds du ett viktigt och varierande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Du kommer att etablera många kontakter och vara en del i säkerhetsorganisationen. Vi trivs på jobbet men för oss är det viktigt att arbetet går bra att kombinera med vardagen och livet utanför och vi tillämpar därför flextid. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som bland annat inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid.

Om enheten
Livgardets säkerhetsavdelning (G2) leder och samordnar säkerhetsskyddsarbetet vid Kungsängens garnison, vilket även innefattar IT-säkerhet och signalskydd.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta inom säkerhetstjänstens alla områden med fokus på personalsäkerhet. Arbete med säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal eller säkerhetsskyddsöverenskommelse kan komma att ingå.

I befattningen ingår att arbeta i hela säkerhetsprövningsprocessen; befattningsanalyser, säkerhetsprövningar och handläggning av registerkontroller och den registervård som följer. Du kommer även att handlägga säkerhetsintyg.

Inom fysisk säkerhet kommer du att administrera passerkort, samt ansvara över felanmälningar inom teknisk bevakning. Du kommer även att ansvara för administration av skyddsvaktsbevis.

Rådgivning till samtliga enheter är en naturlig del i arbetet. Utbildning inom bland annat säkerhetsprövning ser vi på sikt att du kommer att kunna hålla tillsammans med säkerhetschefen.

Krav
Kvalifikationer
 • Gymnasial utbildning med godkända slutbetyg
 • Arbetslivserfarenhet av att arbeta inom säkerhetstjänst
 • Arbetserfarenhet av att självständigt handlägga ärenden
 • God datorvana
 • Goda kunskaper i svenska både i tal och skrift
 • Svenskt medborgarskap
Personliga egenskaper
Du har ett högt säkerhets- och sekretessmedvetande. Vidare har du ett gott ordningssinne för att skapa ett metodiskt tillvägagångssätt samt struktur och noggrannhet för att jobba förebyggande med säkerhetsskydd. Du arbetar för en förtroendeskapande arbetsatmosfär och kommunicerar och stödjer andra på ett tydligt sätt. Du förstår vikten av att samverka inom egna förbandet men också övriga aktörer. Vi söker dig som är ansvarstagande och prestigelös.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Diplomerad säkerhetsofficer i Försvarsmakten
 • Arbetserfarenhet av personalsäkerhet och/eller säkerhetsskyddsavtal
 • Utbildad i Försvarsmaktens informationssystem i underrättelse och säkerhetstjänst
 • Arbetserfarenhet av att genomföra säkerhetsprövning
 • Utbildning inom militär säkerhetstjänst
 • Körkort B
Övrigt
Tillsvidareanställning, heltid, med 6 månaders provanställning för dig utanför Försvarsmakten.
Arbetsort:Upplands-Bro Kungsängen.
Tillträdesdatum: enligt överenskommelse.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Avdelningschef för säkerhetsavdelningen Anders Johansson, tfn. 08-584 523 96 / 070-373 97 74.

Fackliga företrädare:
OFR/O: Stefan Morin
OFR/S: Kenneth Hartikainen
SACO: Tomas Andersson
SEKO: Thomas Klasson
Samtliga fackliga representanter nås via växeln: 08-584 540 00.

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Upplands-Bro
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 31 mars 2023 (7 dagar kvar)