Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Regional frivillighandläggare Mellersta militärregionen

Ansök nu
Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret.

Mellersta Militärregionen (MR M) stab är ett krigsförband lokaliserat i Kungsängen Garnison. Staben består av kontinuerligt tjänstgörande officerare och civila. Vid höjd beredskap kompletteras staben med tidvis tjänstgörande och hemvärnssoldater. Chefen för MR M med regionalstab leder underställda förband, samverkar med regionala aktörer, leder säkerhets- underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- taktisk chef som löser uppgifter inom regionen.

Om befattningen
Du kommer att fungera som en länk mellan Försvarsmakten och de frivilliga försvarsorganisationerna. Samarbetet är mycket viktigt för Försvarsmaktens förmåga att utbilda och tillsätta specialistbefattningar inom samtliga delar av Försvarsmakten.

Arbetet innebär stor variation i arbetsuppgifterna liksom en möjlighet att verka i den uppbyggnadsfas Militärregionen nu är inne i. Du får tillfälle att skapa och upprätthålla många kontakter, såväl interna som externa, du arbetar självständigt och även i samarbete. Dina tidigare arbetslivserfarenheter kan komma väl till pass, samtidigt kommer du att utmanas och utvecklas på befattningen. Resor förekommer i tjänsten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Delta i planering och genomförande för produktionsprocessen mot Högkvarteret och förbanden.
 • Följa upp förbandsuppfyllnad vad gäller avtalspersonal.
 • Handlägga kallelser avseende mötes- och planeringsverksamhet med de frivilliga försvarsorganisationerna.
 • Administrativ handläggning inför, vid och efter genomförande av centrala, regionala utbildningar/kurser som bedrivs av de frivilliga försvarsorganisationerna.
 • Utföra transaktioner i Försvarsmaktens system PRIO (SAP) för uppgifter som inte är förbandsanknutna.
KRAV
Kvalifikationer
 • Gymnasieutbildning med godkända betyg
 • God datorvana med goda kunskaper i MS Office
 • B-körkort
Personliga egenskaper
För att trivas som frivillighandläggare har du lätt att samarbeta med andra samt skapa och behålla förtroende. Du har god förmåga att arbeta självständigt med mandat. Du är noggrann och har god förmåga att arbeta med flera projekt parallellt och tycker om att arbeta i processer mot bestämda mål. Du är ordningsam, noggrann, ansvarstagande samt har god analytisk förmåga. Du har lätt för att anpassa dig och är flexibel och lyhörd. Vi ser också att du har en hög social kompetens och delar försvarsmaktens värdegrund. För att trivas med den stora kontaktyta som tjänsten innebär är det viktigt att du är kommunikativ, energisk och trivs med att skapa nya kontakter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Erfarenhet av frivillig personal, frivilliga försvarsorganisationer och hemvärn
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska - i såväl tal som skrift
 • Erfarenhet av Försvarsmakten eller annan offentlig myndighet
 • Erfarenhet av SAP/PRIO
Övrigt
Befattningen är civil tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Arbetsort Kungsängen. I tjänsten förekommer tjänsteresor, helg- och kvällsarbete.

Militärregionen värdesätter de kvalitéer som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika bakgrund och livserfarenhet.

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Frivillighandläggare Adam Hovind, nås via växeln på 08-584 540 00
För information om rekryteringsprocessen kontakta: Chef J78 förbandsproduktionsavdelningen Håkan Berglind nås via växeln på 08-584 540 00

Fackliga representanter
OFR/O Per-Erik Pallin
SEKO Kurt Ragnarsson
SACO Margareta Hessling
OFR/S Anders Hamrén
Samtliga nås via växeln: 08-584 54000

Välkommen med din ansökan innehållande CV och ansökningsbrev senast 2023-06-15. Vi vill att du i din ansökan motiverar varför du anser dig vara lämplig för befattningen.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Mellersta Militärregionen (MR M) är ett krigsförband och en Organisationsenhet där Chef och Stab är lokaliserad till Kungsängen. Organisationen består av Chef med stab, sex utbildningsgrupper för utbildning och stöd av hemvärn samt ca 7000 hemvärnssoldater organiserade i elva bataljoner och ett antal fristående enheter.

Chefen för Mellersta Militärregionen med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen. Regionen fungerar också som en länk mellan Försvarsmakten och civilsamhället, har ett aktivt samarbete med länsstyrelse och region. Vid behov leder även MR M insatser, exempelvis vid nationella krissituationer och stöd till samhället. Militärregionen löser uppgifter i fred, kris och krig.

Mellersta Militärregionens organisation och verksamhetsområde omfattar de geografiska länen Stockholms, Uppsala, Södermanlands, Västmanlands, Dalarnas och Gävleborgs län. Utbildningsgrupp och hemvärn finns i varje län.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
15 juni 2023 (17 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare