Nu rekryterar 12.Motoriserade skyttebataljon kontinuerligt tjänstgörande soldater till...

Nu rekryterar 12.Motoriserade skyttebataljon kontinuerligt tjänstgörande soldater till...

Har du genomfört, eller genomför just nu grundutbildning och vill tjänstgöra som anställd soldat på infanteriet har du nu möjligheten.

Bataljonen:
12. motoriserade skyttebataljon är ett insatsförband specialiserat på strid i skog och stadsmiljö. Bataljonen har en hög insatsberedskap och verkar både nationellt och internationellt.
Närheten till Stockholm och den unika stadsmiljön präglar inriktningen för förbandets träning.
Till vardags utgör fokus att vidmakthålla och utveckla bataljonen. De heltidsanställda soldaterna tränar, löser bevakningsuppgifter och genomför insatser. Huvuddelen av officerarna hanterar grundutbildning där nya tillkommande soldater utbildas och tränas för en anställning vid bataljonen.

Ledningspluton:
Utöver infanteritjänst är plutonen i yttersta framkant vad gäller införandet av nya ledningsstödsystem och utbildning av såväl krigsförband som insatsförband. Plutonen är det främsta verktyget för arméns framtida ledningsförmåga där arbete med IT- och ledningssystem för bataljonsledning, radio- och kommunikationsutrustning samt olika kryptosystem gör vardagen lite extra.
Som ledningssoldat arbetar du dels med att upprätta mobila sambandssystem för markstridsförband och i förekommande fall till stöd för hela Försvarsmakten. Därutöver förväntas du understöda bataljonnsstaben med stabsarbete. Du ingår i en grupp som löser olika sambandsuppgifter, antingen självständigt eller tillsammans med andra grupper inom plutonen.
Just nu söker plutonen soldater till både stabsplatsgruppen, sambandsgruppen och informationsstödssgruppen. Arbetet innebär nära arbete med bataljonsstaben och skiftar ständigt mellan teknik och människa.
Tjänsten innebär att du växlande utbildas och övar samt att du kan stå i beredskap och delta i insatser både nationellt och internationellt.

Kvalifikationer ledningssoldat:
  • Genomförd och godkänd GU eller GMU och befattningsutbildning
  • FM FySS tilläggskrav (fälttest 12.30 min samt multitest 200 poäng)
Meriter ledningssoldat:
  • Befattningsutbildad som ledningssoldat alt. stabsassistent
  • Militära förarbevis (TGB30, Lastbil eller PATGB360)
  • Utbildning på RL371/RL373
  • Utbildning ICND
  • Utbildning DNS
  • Utbildning FMEAF
  • Utbildad på RA180/RA1512/RA570
  • B-körkort
Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Ni som går vidare i processen kommar att kallas till urvalsintervjuer samt fystester, preliminärt mellan vecka 12 och 16.

Bifoga i ansökan:

CV med foto

Personligt brev

Värnpliktsbetyg/intyg

Övriga bertyg/intyg/utbildningar

Sista ansökningsdag 2023-03-06

Kontaktpersoner

Frågor om tjänsten:

jacob.fritzson@mil.se

Frågor om anställningen:

Hanna Lif, Personalgeneralist på 12.Motoriserade skyttebataljon

hanna.lif@mil.se

Fackliga företrädare
OFR/S, Kenneth Hartikainen
OFR/O, Stefan Morin
SACO, Johan Gillemyr
SEKO, Thomas Klasson
Samtliga nås via växeln på 08-584 540 00

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Upplands-Bro
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Militär, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 6 feb 2023 (4 dagar kvar)