Kundmottagare/Handläggare teknisk tjänst TKM Kungsängen

Kundmottagare/Handläggare teknisk tjänst TKM Kungsängen

Om sektionen
Teknisk kundmottagning (TKM) ansvarar bl.a. för beställning av materielunderhåll. Vi bistår våra kunder med tekniskt stöd i olika former. Kunderna är olika förband och enheter framförallt i stockholmsområdet.

Om enheten
Som kundmottagare på Livgardet placeras du på Tekniska avdelningen som tillhör Logistikenhet Stockholm. Logistikenheten är garnisonens resurs för logistik och teknisk tjänst. Några uppgifter som logistikenheten ansvarar för är förrådshållning av materiel, mekanikerutbildning, beställning av verkstadstjänster samt transportservice. Logistikenheten har verksamhet i storstockholm samt Falun och Gävle.

Tekniska avdelningen består av sektionerna Teknisk kundmottagning, Tekniskt systemstöd samt Fordonssektion och Bilpool. Du kommer att ingå i sektionen TKM, TKM ansvarar för beställning av underhållsåtgärder av civila och militära verkstäder, stöd till förband under vård och truppreparationer, viss reservdelshantering, utlåning av verktyg, samt drift av gemensamma vårdanläggningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som kundmottagare samverkar du med kunder vid TKM och samordnar brukarens underhållsbehov utifrån drift- och underhållsplaner. Du stödjer kunder med förebyggande- och avhjälpande underhåll, felsökning och reparationer främst avseende fordonsmateriel samt biträder vid frågor och utredningar avseende teknisk tjänst. I din arbetsroll medverkar du även i arbete med underhållsplanering och prioriteringar, genomför underhållsuppföljning och återrapportering. Du upprättar beställningar internt och externt. Arbetet är varierande.

Kvalifikationer
 • Gymnasieutbildning med teknisk inriktning eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömmas som likvärdig
 • Goda kunskaper i svenska såväl i tal som i skrift
 • Körkort klass B
 • Goda datorkunskaper
 • Svensk medborgare
Meriterande
 • Genomförd värnplikt eller tidigare arbete i FM.
 • Erfarenhet av arbete som kundmottagare eller motsvarande.
 • Erfarenhet av arbete som fordonsmekaniker/mekaniker.
 • Kunskap om och erfarenhet av PRIO (SAP) och LIFT.
 • Högre körkortsbehörighet.
 • FM förarbevis
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har god kommunikativ förmåga och servicekänsla. Du har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du är inte främmande för att arbeta självständigt och är lojal, flexibel, noggrann och ordningsam som person. Arbetet är fysiskt och en del lyft förekommer, därför ser vi att du är en person som tycker om träning och ser friskvård som en naturlig del av ditt liv. Arbete utomus förekommer även på vintern. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Resor förekommer i tjänsten. Vid anställning i Försvarsmakten får du en krigsplacering och du kommer vid behov att delta i övningsverksamhet.
Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Kungsängen
Om militär grundutbildning saknas kommer du att genomgå kombattantutbildning under 1-2 veckor.

Tillträde från 2023-05-02.

Individuell lönesättning tillämpas, bifoga gärna löneanspråk med ansökan.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Sektionschef: Patrik Heydorn
Avdelningschef: Jimmy Lennborn

Fackliga företrädare:
ORF/O, Stefan Morin
SACO, Johan Gillemyr
SEKO, på begäran
OFR/S, Kenneth Hartikainen
Samtliga nås via växeln på 08-584 540 00
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Upplands-Bro
Yrkesroll Service & Kundtjänst, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 26 mars 2023 (5 dagar kvar)