IT Tekniker – System inom flyg- och stridsledning

IT Tekniker – System inom flyg- och stridsledning

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Om verksamheten

Ledningsstödsenheten är en del av FMTIS och vi söker efter en IT-Tekniker för att stärka vårt viktiga och kompetenta team med placering i Bålsta. Inriktningen är system inom flyg- och stridsledning. Du kommer arbeta nära dina kollegor i en prestigelös miljö med god gemenskap och möjlighet till personlig utveckling. Ledningsstödsenheten (LSE) stödjer i huvudsak ledningar och staber på militärstrategisk-, operativ- och taktisk nivå men även Försvarsmakten som helhet och garnisonsknutna organisationsenheter. Stödet genomförs på ett sådant sätt att de olika staberna och ledningarna kan verka med sina ledningsstödssystem dygnet runt, året om. Vi välkomnar även personer utan tidigare erfarenhet av Försvarsmakten att söka till oss.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak bestå av drift och underhåll av system som används inom luft- och stridsledning vid Försvarsmakten. Du ingår i en grupp vars främsta uppgift är att vara det tekniska stödet åt den militära personalen så att högsta möjliga insatsförmåga erhålls.

Du kommer att utmanas i komplexa och stora IT-miljöer där du arbetar med hårdvara och mjukvara tillsammans i grupp, men även självständigt efter att du erhållit utbildning och praktik. Utbildning sker på annan ort.

I rollen ingår att arbeta brett med nätverkskomponenter, förbindelser och serverutrustningar. Stort fokus i allt arbete vi utför är säkerhet och noggrannhet.

Schemalagt arbete på kvällar, nätter, helger samt jourtjänstgöring förekommer. Kortare tjänstgöring på annan ort kan också förekomma.

Kvalifikationer
 • Lägst treårig gymnasieutbildning med inriktning mot IT-/Teleteknik eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
 • Grundläggande kunskaper inom nätverksteknik
 • God fysik
 • Lägst B-körkort
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Någon eller några av nedanstående kompetenser:
 • Erfarenhet med fördel av serverdrift och driftsupport av Linux/Unix.
 • Kunskap om serverutrustningar, nätverkskomponenter, datakommunikation och förbindelser.
 • Kunskap och erfarenhet av arbete med IT-säkerhet, IP-telefoni, VMWare och Cisco IOS
 • Erfarenhet av stora datamiljöer
Meriterande
 • Yrkeserfarenhet inom området samt kännedom om Försvarsmaktens insatsledningssystem
 • Arbete med flygsäkerhetspåverkande system
 • Genomförd militär grundutbildning
Personliga egenskaper

Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar eget initiativ och ansvar. Du är noggrann, säkerhetsmedveten och har lätt för att behålla ditt lugn i stressiga situationer.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Placering: Bålsta

Anställningen är en tillsvidareanställning, som civilt anställd, och inleds med sex månaders provanställning för dig som f.n. inte är anställd inom Försvarsmakten. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
Stf Avdelningschef Bo Johansson 018-280300 eller Systemledare Patric Lindblom 018-280339

Fackliga representanter

SACO Pär-Erik Lohman
SEKO Matz Felix
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Johan Nestvall-Boo

Telefonnummer FM växel: 019-39 35 00

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-03-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning samt löneanspråk.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Upplands-Bro
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 31 mars 2023 (9 dagar kvar)