Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

IT-säkerhetschef, Mellersta militärregionen

Publiceringsdatum
10 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Söker du ett meningsfullt arbete och bidra till ett starkare totalförsvar? Just nu söker den Mellersta militärregionen flera nya kollegor till underrättelse- och säkerhetsavdelningen. Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten:

Mellersta militärregionen är en av fyra militärregioner inom stridskraften Hemvärnet och omfattar Stockholms, Uppsalas, Södermanlands, Västmanlands, Dalarnas och Gävleborgs län. Regionens stab finns vid Livgardet i Kungsängen och har det övergripande ansvaret att stödja och samordna verksamheten som sker inom det geografiska området. Staben fungerar också som en länk mellan Försvarsmakten och civilsamhället och har ett aktivt samarbete med bland annat länsstyrelser och regioner.

Staben består av ett antal avdelningar, däribland underrättelse- och säkerhetsavdelningen. Härifrån utgår bland annat all regional underrättelse- och säkerhetssamverkan, samt militärregionens egen stabs säkerhetstjänst. Avdelningen är under tillväxt och består av alla personalkategorier och flera olika funktioner.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som IT-säkerhetschef leder du hela mellersta militärregionens IT-säkerhetsarbete. Säkerhetschefen vid militärregionens stab är din närmaste chef och du arbetar främst med organisationens IT-säkerhetsfrågor. Du deltar i det dagliga arbetet och handlägger självständigt ärenden inom IT-säkerhetsområdet för hela staben. Du kan också bli ianspråktagen för IT-säkerhetsfrågor för hela regionen och du ansvarar bland annat för att:
 • Skapa och revidera säkerhetsanalyser, -planer och övriga styrdokument
 • Stödja vid ackrediteringar
 • Hantera IT-incidenter
 • Utgöra ett stöd till medarbetare och chefer, inklusive uppföljning, enligt gällande lagar och förordningar inom ditt ansvarsområde
 • Stödja hela mellersta regionens stab, inklusive MR-grupper, med utbildning, handledning och uppföljning inom IT-säkerhetsområdet
 • Arbeta tillsammans med övrig stab och kontaktytor för att lösa uppgifter
Tjänsten kräver fortlöpande utbildning och vidareutbildning, deltagande i övningar och annan verksamhet som innebär resor utanför tjänstgöringsorten.

Kvalifikationer:
 • Gymnasieexamen
 • Flerårig dokumenterad relevant och aktuell erfarenhet av arbete inom IT/IT-säkerhet
 • Goda kunskaper i både svenska och engelska i både tal och skrift
 • B-körkort
Meriterande:
 • Auktoriserad IT-säkerhetschef i Försvarsmakten alternativt dokumenterad motsvarande civil utbildning
 • Erfarenhet av IT-säkerhet och informationssäkerhet inom Försvarsmakten eller annan statlig myndighet
 • Erfarenhet av att hantera Försvarsmaktens IT- och informationssystem avsedda för säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter
 • Erfarenhet av arbete med totalförsvarsgemensamma IT- och informationshanteringssystem
 • Erfarenhet från arbete inom statlig myndighet eller offentliga sektor
 • Kunskap om Försvarsmakten
 • Erfarenhet av militär underrättelse- och säkerhetstjänst
 • Erfarenhet av stabsarbete
 • Utbildningsvana
Personliga egenskaper:
Då vi lever i en dynamisk värld kommer arbetstrycket variera, vilket innebär att du behöver fungera väl under press samt ha en god förmåga att prioritera arbete och samarbeta med andra. Du har också en god förmåga att arbeta både självständigt och i gott samarbete i grupp. Vidare har du tålamod, är pedagogisk och kan bryta ner komplexa problem till begripliga delar. Du behöver kunna tempoväxla, sätta dig in i nya arbetsuppgifter snabbt och du har en hög säkerhetsmedvetenhet och hög integritet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:

Anställningsform: tillsvidare heltidsanställning som inleds med 6 mån provanställning.

Arbetsort: Kungsängen

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Rekryterande chef underrättelse- och säkerhetsavdelningen J2. Åsah Helenius, 08-58452469, 070-1410664.

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Mona Khojasteh Hallén, 070-9186794

Fackliga företrädare:
Margareta Hessling , SACO.
Kurt Ragnarsson, SEKO.
Per-Erik Pallin, OFR/O.
Håkan Antonsson, OFR/S.

Samtliga nås via Försvarsmaktens växel: 08 - 584 540 00

Ansökan:

Välkommen med din ansökan senast 2024-06-30.Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev. I brevet vill vi att du beskriver:
 • vilka områden och uppgifter inom underrättelse- och säkerhetsfunktionen du har arbetat med tidigare
 • vilka områden du är särskilt intresserad av inom underrättelse- och säkerhetsfunktionen
 • varför just du är lämpad för denna befattning
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Mellersta Militärregionen (MR M) är ett krigsförband och en Organisationsenhet där Chef och Stab är lokaliserad till Kungsängen. Organisationen består av Chef med stab, sex utbildningsgrupper för utbildning och stöd av hemvärn samt ca 7000 hemvärnssoldater organiserade i elva bataljoner och ett antal fristående enheter.

Chefen för Mellersta Militärregionen med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen. Regionen fungerar också som en länk mellan Försvarsmakten och civilsamhället, har ett aktivt samarbete med länsstyrelse och region. Vid behov leder även MR M insatser, exempelvis vid nationella krissituationer och stöd till samhället. Militärregionen löser uppgifter i fred, kris och krig.

Mellersta Militärregionens organisation och verksamhetsområde omfattar de geografiska länen Stockholms, Uppsala, Södermanlands, Västmanlands, Dalarnas och Gävleborgs län. Utbildningsgrupp och hemvärn finns i varje län.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
23 juni 2024 (10 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren