Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Arkivarie till Livgardet

Livgardet är Arméns största och mest mångfacetterade förband. Regementsstaben administrerar Livgardets alla verksamheter och tar fram beslutsunderlag till Regementschefen. Regementsstaben består av nio avdelningar som bland annat arbetar med personalfrågor, ekonomi, planering, genomförande och logistik. Du kommer att tillhöra avdelningen för chefsstöd (G0).

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I din roll som arkivarie kommer du att arbeta med olika uppgifter inom arkivtjänst så som att ordna och förteckna, hantera utlämnande av allmän handling, genomföra bevarande- och gallringsutredningar samt utbilda och informera inom dokumenthantering. Vid behov ingår att stödja arbetet på expeditionen.

Det kan bli aktuellt att delta i projekt och utvecklingsarbete som bedrivs inom informationshanteringsområdet i Försvarsmakten.

Krav

Kvalifikationer
  • Minst 60 hp i arkivvetenskap
  • Aktuell och relevant erfarenhet av arbete i dokument- och ärendehanteringssystem
  • God datavana
  • God kommunikationsförmåga i både tal och skrift
Personliga egenskaper

Vi söker dig som är flexibel, självgående och strukturerad. Du är även serviceinriktad samt har lätt för att skapa kontakter och jobba i grupp.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Kännedom om offentlig förvaltning
  • Erfarenhet av ordnande och förtecknande
  • Erfarenhet av utvecklingsarbete inom dokumenthanteringsområdet
  • Erfarenhet av hantering av elektroniska handlingar
  • Erfarenhet av registratur
  • B-körkort
Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Kungsängen (Upplands-Bro). Egen bil kan korta ner din restid. Kontrollera din resa från hemmet till "Granhammarsvägen 1, Kungsängen" med SL reseplanerare om du föredrar kollektiva färdmedel.

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Resor i tjänsten förekommer.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Rickard Sellin, chef G0, rickard.sellin@mil.se

Fackliga företrädare
Johan Gillemyr, SACO
Stefan Morin, OFR/O
Kenneth Hartikainen, OFR/S
Tomas Klasson, SEKO

Samtliga nås via växeln 08-788 75 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-03-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare