Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Administratör till 133. Exploateringsskvadron på 13. Säkerhetsbataljon

Ansök nu
Om 13. Säkerhetsbataljon

13. Säkerhetbataljonen är ett operativt försvarsmaktsgemensamt krigsförband med hög materiel och personell tillgänglighet som ska kunna verka i hela konflikskalan. Bataljonens huvuduppgift är att upptäcka, klarlägga och motverka säkerhetshotande verksamhet i form av främmande underrättelseinhämtning, kriminalitet, terrorism, sabotage och subversion som riktas mot Försvarsmaktens prioriterade skyddsvärden.

Uppgifterna syftar till att attribuera motståndare, reducera effekterna av säkerhetshot mot Försvarsmakten och minska Försvarsmaktens egna sårbarheter. Bataljonen verkar preventivt genom säkerhetsunderrättelsetjänst och säkerhetsskyddshöjande åtgärder.

Vår vision är att 13.Säkerhetsbataljon bryter motståndarens förnekelsebarhet, och skapar förutsättningar för Försvarsmakten att möta varje hot och klara varje utmaning.

Inom 13. Säkerhetsbataljon finns ett antal avdelningar, där 133. Exploateringsskvadron är en av dessa vilken består av den Kriminaltekniska Säkerhetsunderrättelsetjänsten (KTSU), Fältsäkerhetspluton och tillhörande stödfunktioner inom logistik och IT samt skvadronsledning. Vid 133. Exploateringsskvadron tjänstgör olika kategorier av personal, exempelvis operatörer med teknisk inhämtning som huvuduppgift, underrättelseanalytiker och särskilt utbildade forensiker samt säkerhetsutredare och säkerhetsunderrättelseofficerare med personbaserad inhämtning som huvuduppgift. Alla skvadronens entiteter och stödfunktioner bidrar tillsammans till att lösa ställda uppgifter. Uppgifterna vid Exploateringsskvadronen är komplexa och varierande vilket ställer krav på initiativkraft, innovativitet och flexibilitet. För att möta nya hot är förbandet prioriterat och under ständig utveckling. Förbandet är operativa året om - hela tiden.

Nu söker vi en administratör till skvadronsledningen.

Ditt uppdrag

I din roll som civil administratör i skvadronsledningen arbetar du brett med olika administrativa uppgifter under skvadronchefens ledning. En betydande del av tjänsten innebär att vara ett stöd till skvadronens ledningsgrupp, chefer och medarbetare på olika nivåer. Tjänsten omfattar en stor del administration som sker med hög grad av självständighet. Ditt arbete kommer främst innefatta uppdatering och uppföljning av interna planeringsark, stötta skvadronens logistikpersonal med beställningar samt vid behov agera sekreterare under möten.

Som civilanställd i Försvarsmakten kommer du bli utbildad som kombattant, vilket också innebär att du kommer krigsplaceras vid 13.Säkerhetsbataljon. Övrig utbildning som kan komma att krävas i tjänsten tillhandahålls på plats. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer
  • Utbildning med lägst gymnasienivå
  • Körkort B manuell växellåda
  • Goda kunskaper i att använda Officepaketet, främst Word, Excel och PowerPoint.
  • Goda kunskaper i engelska i tal och i skrift
Meriterande
  • Genomförd värnplikt/GMU med godkänt resultat
  • FM FysS Nivå 1 (löptest 11:35/12:30)
  • Erfarenhet av arbete inom statlig verksamhet
  • Erfarenhet av stödsystem PRIO och VIDAR
Dina egenskaper

En befattning hos oss ställer krav på god samarbetsförmåga, social kompetens och självständighet. Arbetet innebär hantering av sekretessklassificerad information vilket ställer krav på att du är ansvarsfull och har hög personlig integritet. Du är initiativtagande och engagerad med god förmåga att självständigt lösa uppgifter.

Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Urval ur rekryteringen sker under v.41 och intervjuer genomförs under v.42.

Arbetsort: Kungsängen

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Tillträde till tjänsten tidigast: 1/12-23 eller enligt ök.

Upplysningar om befattningen lg-13sakbat-133expskv@mil.se

Information om rekryteringsprocessen: Personalgeneralist Ida Hyppel, LG-13sakbat-rekrytering@mil.se.

Fackliga företrädare

Kenneth Hartikainen OFR/S

Stefan Morin OFR/O

Johan Gillemyr SACO

Lise-Lott Larsson SEKO

Samtliga nås via: 08-584 540 00

Välkommen med din ansökan senast 2023-10-08. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för en befattning hos oss.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
08 okt. 2023 (16 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare