Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

13. Säkerhetsbataljon söker Logistikassistent

Ansök nu
Om 13. Säkerhetsbataljon

13.Säkerhetbataljonen är ett operativt försvarsmaktsgemensamt krigsförband med hög materiel och personell tillgänglighet som ska kunna verka i hela konflikskalan. Bataljonens huvuduppgift är att upptäcka, klarlägga och motverka säkerhetshotande verksamhet i form av främmande underrättelseinhämtning, kriminalitet, terrorism, sabotage och subversion som riktas mot Försvarsmaktens prioriterade skyddsvärden.

Uppgifterna syftar till att attribuera motståndare, reducera effekterna av säkerhetshot mot Försvarsmakten och minska Försvarsmaktens egna sårbarheter. Bataljonen verkar preventivt genom säkerhetsunderrättelsetjänst och säkerhetsskyddshöjande åtgärder.

Vår vision är att 13.Säkerhetsbataljon bryter motståndarens förnekelsebarhet, och skapar förutsättningar för Försvarsmakten att möta varje hot och klara varje utmaning.

Nu söker vi en logistikassistent till logistiksektionen på staben. Sektionen syftar till att skapa logistiska förutsättningar för att bataljonen skall kunna verka. Detta sträcker sig från att materielplanera krigsförbandet till att säkerställa logistiken fungerar vid nationella och internationella insatser.

Ditt uppdrag

Dina huvudsakliga uppgifter kommer vara att lägga beställningar i PRIO samt beställning av transporter, mat och boende. Du samverkar till stor del med berörda leverantörer, både civila och militära. Del av rollen innebär att stötta staben i administrativa uppgifter kopplat till logistik. Du arbetar självständigt och ingår i ett arbetslag om fyra personer.

Kvalifikationer
  • Körkort B
  • Genomförd GMU, GU alternativt värnplikt med godkänt resultat
  • Goda kunskaper inom Excel och Word
Meriterande
  • Tidigare erfarenhet inom logistik och stabstjänst
  • Körkort C
  • Erfarenhet av PRIO och LIFT
  • Gruppchefsutbildning
  • Militärt Förarbevis - Tptgb, Tlb, Truck, Hjullastare
Dina egenskaper

Befattningen ställer krav på god samverkansförmåga, ansvarstagande och struktur. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Tidsbegränsad anställning som inleds med 6 månaders provanställning
Arbetsort: Kungsängen
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Upplysningar om befattningen mailas till
13sakbat-s4-lg@mil.se

Information om rekryteringsprocessen mailas till
LG-13sakbat-rekrytering@mil.se

Fackliga företrädare

Kenneth Hartikainen OFR/S

Stefan Morin OFR/O

Johan Gillemyr SACO

Lise-Lott Larsson SEKO

Samtliga nås via: 08-584 540 00

Välkommen med din ansökan senast 2023-10-08. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
08 okt. 2023 (16 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare