Utbildningsofficer till Internationella Utbildningsenheten

Utbildningsofficer till Internationella Utbildningsenheten

Om enheten

Internationella utbildningsenheten på LG leder planering, genomförande och utvärdering av Försvarsmaktens insatsspecifika utbildning. Utbildningen syftar till att förbereda förband och enskilda att kunna genomföra internationella operationer i rätt tid med rätt förmågor. Genom detta bidrar enheten till Försvarsmaktens tillgänglighet, trovärdighet och operativa förmåga i genomförandet av internationella operationer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som utbildningsofficer kommer du inom ramen för tilldelat ansvarsområde ta ett stort eget ansvar för planering, genomförande och utvärdering av utbildningen inför internationell insats.

Under utbildningsskedet består uppgiften såväl i att bistå vid värdering av förbandet som att vara övningsledare.

En viktig del i genomförande och uppföljning är att dokumentera utbildningsresultat och vid behov föreslå åtgärder för att nå utbildningsmålsättningarna.

Du kommer att deltaga i dialoger med uppsättande förband och övriga orgE för att utforma insatsutbildningen på bästa sätt.

I planeringen ingår även att följa utvecklingen inom exempelvis FN avseende de krav som ställs på förband och enskilda inför insats.

Arbetet innefattar perioder av högt arbetstempo och kan vara krävande men också givande då du träffar och arbetar med människor från hela Försvarsmakten.

Arbetet medför delvis att du genomför uppföljning och utbildning på annan ort, vilket ger stor variation i arbetet, men det förekommer därmed resor i tjänsten.

Kvalifikationer
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • Goda kunskaper i engelska
 • Yrkesofficersexamen
 • God datorvana
 • B-körkort
Meriterande
 • Genomfört internationell insats
 • God förståelse i FM planeringsprocesser
 • Tidigare erfarenhet från IntUtbE
 • Tjänstgöring i kompaniledning
Personliga egenskaper
 • Du skall kunna representera såväl IntUtbE som Försvarsmakten både inom och utom riket varvid hög integritet och ett korrekt personligt uppträdande är ett måste
 • Du bör inneha en stor förmåga till tempoväxling och arbetet kräver att du jobbar med dina kollegor då vi alla jobbar mot samma mål
Nivå/Befattning:

OF2/OR7-8

Arbetsort:
Kungsängen

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
C 2.Avd Kn Ulf Roos eller personalchef Robin Bergström. Nås via växeln: 08-584 540 00.

Övriga upplysningar:
 • Ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt dokumenterade utbildningar.
 • Anställningen är en tillsvidareanställning
 • Individuell lönesättning
 • Tillträde enl överenskommelse
 • Urval sker löpande
 • Sista ansökningsdatum är 2021-06-01
Fackliga representanter: OF Livgardet -Stefan Morin, SEKO Thomas Klasson, SACO Johan Gillemyr, OFR/S Kenneth Hartikainen samtliga nås via växeln: 08-584 540 00

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521, vilket innebär att vi firar 500-årsjubileum 2021. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband, vi föder upp och tränar hundar till Försvarsmaktens insatsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vår verksamhet sträcker sig från Sollefteå till Karlskrona, från Göteborg till Stockholm och Uppsala.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Upplands-Bro
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Militär, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 1 juni 2021 (21 dagar kvar)