Teletekniker - Radio/Samband

Teletekniker - Radio/Samband

Försvarsmakten söker en Teleteknikertill FMTIS GE Mitt med placering i Kungsängen

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet består huvudsakligen av förebyggande och avhjälpande underhåll av Försvarsmaktens radio- och sambandssystem, varför resor i tjänsten och övernattningar på annan ort förekommer. Det geografiska arbetsområdet är i första hand förlagt inom Svealands gränser men kan även innefatta övriga landet. Befattningen kan även innebära deltagande i systemstödsresor utomlands. Arbetet utförs till viss del på hög höjd vilket medför krav på godkänd läkarundersökning innan anställning.

Kvalifikationer
  • 3-årig gymnasieutbildning med El/teleteknisk inriktning eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga av arbetsgivaren.
  • Du har goda kunskaper inom elektronik och mätteknik.
  • Du skall ha goda kunskaper inom området tele/radiokommunikation samt datateknik/datakommunikation och självständigt kunna utföra felsökning/reparation på denna typ av system.
  • God PC-vana
  • B-körkort fordras
Meriterande
  • Yrkeserfarenhet inom området samt kännedom om Försvarsmaktens utrustningar.
  • Dokumenterad kompetens/erfarenhet inom försvarsmaktens Radio-, Lednings- och Sambandssystem.
  • Godkänd torn-och mastutbildning
  • Att ha arbetat som tekniker
Personliga egenskaper

Som person är du utåtriktad och tycker om att ta ansvar. Du är du öppen, serviceinriktad och trivs med många kundkontakter.

Vi arbetar för en ökad mångfald och könsfördelning.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten. Befattningen är civil.

Befattningen är placerad vid FMTIS Genomförandeenhet Mitt med arbetsort Kungsängen.

Hos oss kommer befattningen att benämnas som Teleingenjör.

Upplysningar om befattningen lämnas av Avdelningschef Michael Möller 070-353 33 84 eller Sektionschef Mikael Frisk 070-924 95 17. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Maria Viitasalo, nås via växeln 08-788 75 00

Fackliga representanter

OFR/O Håkan Larsson

OFR/S Martins Sparr

SACO Pär Loman

SEKO Matz Felix

Samtliga nås via FM växel 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-07-30

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Upplands-Bro
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 30 juli 2020 (21 dagar kvar)