Ställföreträdande Sektionschef Samband/Ledning

Ställföreträdande Sektionschef Samband/Ledning

13. Säkerhetsbataljon står i frontlinjen för Försvarsmaktens arbete för att upptäcka, motverka och bekämpa säkerhetshotande verksamhet, både nationellt och internationellt. Förbandet är försvarsmaktsgemensamt och är ett samarbete mellan armén, marinen och flygvapnet. Våra verkansdelar arbetar operativt och löser uppgifter kopplat mot de fem generiska säkerhetshoten: kriminalitet subversion, främmande underrättelseverksamhet, sabotage och terrorism med ett multifunktionellt spektrum av sensorer.

Just nu söker 13. Säkerhetsbataljon en Ställföreträdande sektionschef för samband/ledning till bataljonstaben (S6). S6 är en viktig funktion på varje bataljon men i synnerhet på 13. Säkerhetsbataljon. För att lösa bataljonens uppgifter är det avgörande med driftsäkra och redundanta sambandslösningar. I din roll som Stf Sektionschef för S6 är du en vital del på bataljon. Du är en naturlig del i operationsplaneringen och kan följa upp verksamheten på plats.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Planerar och tar fram driftledningsorder för bataljonens informationssystem.
 • Implementerar högre chefs informationssystemplan i egen organisation.
 • Ger styrningar för underställda/understödjande förbands informationssystemstruktur IP-plan.
 • Understödjer i förekommande fall sektionschefen i framtagandet av IP-anknutna driftledningsordrar.
 • Utbildar inom sambandstjänst.
 • Stödjer förbandet i den med IT beställningar, daglig drift och administration av förbandets kommunikationskanaler.
 • Företräder funktionen för bataljonen gentemot direkt underställda chefer och högre chef.
Kvalifikationer:

* Officersexamen

Meriterande kvalifikationer:
 • Grundkurs sambandstjänst eller SOU Ledning/Mark alt. motsvarande utbildning
 • Signalskyddschefutbildning
 • Signalskyddslärarutbildning
 • Instruktörsutbildning RAKEL
 • Instruktörsutbildning Ra 1512 (HF) eller motsvarande
 • Erfarenhet inom säkerhets- och underrättelsetjänst
 • Körkort B
 • God kännedom om bataljonens uppgifter och enheternas/sektionernas funktion
 • Erfarenhet både från IS och sambandsområde
 • Erfarenhet i arbete med signalskyddstjänst
 • Erfarenhet av FMLS TS eller motsvarande
 • Goda kunskaper i engelska (tal/skrift)
Personliga egenskaper
För att klara av den digitala hanteringen krävs det att du har ett högt ordningssinne och ett gott omdöme. Då det dagliga arbetet till stor del går ut på att samverka med andra enheter är det viktigt att du är öppen, samarbetsvillig och har lätt för att skapa förtroendegivande relationer. Du får möjligheten att kombinera en rad metoder för att nå resultat, vi ser därför att du är drivande med ett dynamiskt förhållningsätt till problemlösning. I urvalet läggs stor vikt på personliga egenskaper.

Upplysningar om tjänsten
Den aktuella tjänsten kan sökas av person med specialistofficersutbildning (placering OR6-7). Befattningen är tillsvidare, placerad på Livgardet i Kungsängen. Tillträde snarast enl. ök.

Förfrågningar om tjänsten kan lämnas av Kn Okky Widiyanto. Vid frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta HR Specialist, Sky Kent.
Båda nås via växeln 08 584 54 00.

Fackliga representanter
OFR/S, Madeleine Daleo
OFR/O, Jan Bajer och Stefan Morin
SACO, Johan Gillemyr och Staffan Johansson
SEKO, Thomas Klasson
Samtliga nås via växeln på 08 584 54 00

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-23

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Upplands-Bro
Yrkesroll Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 24 nov (7 dagar kvar)