Sjuksköterskor till Försvarshälsan Livgardet/Kungsängen

Sjuksköterskor till Försvarshälsan Livgardet/Kungsängen

Försvarshälsan är Försvarsmaktens interna företagshälsovård och finns på samtliga garnisonsorter i landet. Försvarshälsan ansvarar för hälso- och sjukvård för rekryter och kadetter samt företagshälsovård för anställd personal inom Försvarsmakten.

Försvarshälsan Livgardet bedriver verksamhet vid våra avdelningar i Kungsängen nordväst om Stockholm, i centrala Stockholm samt vid Militärhögskolan Karlberg i Solna. Vi har också ett uppdrag att leverera hälso- och sjukvård för rekryter som utbildas i Falun.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Välkommen till en tjänst som sjuksköterska i en omväxlande och spännande miljö! Vi söker nu två sjuksköterskor för att förstärka vår verksamhet vid Försvarshälsan i Kungsängen, detta då två nuvarande medarbetare söker nya utmaningar inom Försvarsmakten.

Arbetsuppgifterna är varierande både i det medicinska perspektivet och utifrån den militära kontext i vilken vi är verksamma. De primära arbetsuppgifterna består i att leverera hälso- och sjukvård gentemot våra rekryter som gör sin militära grundutbildning vid Livgardet. Arbetet sker huvudsakligen som mottagningsarbete men vi medföljer också regelbundet våra rekryter ut i fält under olika utbildningsmoment och militära övningar.

Utöver det dagliga arbetet mottagningsarbetet är du också en viktig försvarsmedicinsk resurs som ett stöd till rekryternas befäl.

Som sjuksköterska på Försvarshälsan ingår du i ett tvärprofessionellt arbetslag och du kommer att ha ett nära samarbete med läkare, psykolog, hälsopedagog, fysioterapeut, arbetsmiljöingenjör samt medicinsk sekreterare. Teamarbete genomsyrar vårt arbetssätt i den dagliga verksamheten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistkompetens som distriktssköterska. Annan relevant vidareutbildning kan också vara av intresse. Körkort lägst B är ett krav för tjänsten

Meriterande utbildning/kunskap
  • Relevant yrkeserfarenhet som sjuksköterska/distriktssköterska.
  • Erfarenhet av mottagningsarbete.
  • Vana av att genomföra vaccinationer.
  • Erfarenhet av att arbeta i ett tvärprofessionellt arbetslag.
Personliga egenskaper
Du kommer att arbeta i en organisation med omväxlande och självständigt arbete där du många gånger förväntas kunna fatta egna medicinska beslut. Att kunna ta egna initiativ och vara självgående är därför en förutsättning för tjänsten. Samtidigt är det helt centralt att du har en god samarbetsförmåga.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
De två utlysta tjänsterna är i huvudsak förlagda till vår mottagning vid Försvarshälsan i Kungsängen, på Livgardets regemente nordväst om Stockholm. Tjänstgöring vid våra andra avdelningar kan vid behov förekomma och du är en resurs för hela enheten.

Arbetstid: 40 h/vecka, måndag-fredag på dagtid, med flextidsavtal. Kvälls- och helgtjänst kan förekomma i samband med t ex militära övningar. Personal i Försvarsmakten har enligt avtal möjlighet till fysisk träning på arbetstid upp till tre timmar/vecka.

Tjänsterna är tillsvidareanställningar med sex månaders inledande provanställning. Tillträde sker så snart som möjligt eller enligt särskild överenskommelse.

Individuell lönesättning tillämpas inom ramen för Försvarsmaktens lönepolicy. Löneanspråk anges i ansökan.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställningen följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Upplysningar om tjänsten och rekryteringsprocessen lämnas gärna av:
Linus Hörnberg, enhetschef
Försvarshälsan Livgardet
tel. 070-213 84 90, linus.hornberg@mil.se

Catharina Holmberg, företagssköterska
Försvarshälsan Livgardet/Kungsängen
tel. 070-895 64 53, catharina.holmberg@mil.se

Maria Berg, förbandsläkare, tillika läkare med medicinska ledningsuppgifter
Försvarshälsan Livgardet/Kungsängen
tel. 073-305 71 64, maria.x.berg@mil.se

AnnSophie Brezén, HR-specialist rekrytering
Försvarsmaktens HR-centrum
tel. 072-993 35 97, annsophie.brezen@mil.se

Fackliga representanter:
Kontaktas via växeln 08-584 540 00
SACO-F, Johan Gillemyr
OFR/S
OFR/O, Stefan Morin
SEKO-F, Thomas Klasson

Välkommen med din ansökan senast 2021-04-25! Den ska innehålla CV samt ansökningsbrev där det framkommer varför du är lämplig för befattningen.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521, vilket innebär att vi firar 500-årsjubileum 2021. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband, vi föder upp och tränar hundar till Försvarsmaktens insatsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vår verksamhet sträcker sig från Sollefteå till Karlskrona, från Göteborg till Stockholm och Uppsala.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Upplands-Bro
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 25 apr 2021 (2 dagar kvar)