HR-specialist rehabilitering

HR-specialist rehabilitering

Livgardets HR-avdelning söker en HR-Specialist/rehabilitering

Arbetet innebär att Du arbetar konsultativt genom att ge råd och stöd till chefer i ärenden som rör arbetslivsinriktad rehabilitering. Du samordnar rehabiliteringsinsatser med chefer, medarbetare och övriga externa kontakter. Du är sammanhållande för regementes rehabiliteringsfrågor samt deltar aktivt i utvecklings- och förändringsarbete. Som HR-specialist rehabilitering är du även kontaktperson gentemot företagshälsovården och andra aktörer inom rehabiliteringsområdet. Du samordnar och genomför utbildningsaktiviteter för chefer och svarar för att tillsammans med Livgardet ta fram och utveckla rutiner inom ditt ansvarsområde.

Du ska även fungera som ett stöd till medarbetare som tjänstgjort i Internationell Militär Insats och som till följd av skador som de ådragit sig under sin tjänstgöring är i behov av rehabilitering. Detta gäller även för rekryter som skadat sig eller blivit sjuk på grund av något som hänt under sin grundläggande eller kompletterande militära utbildning (GMU respektive KMU). Du ska ge råd och stöd och vägleda den skadade i hela dennes rehabilitering samt bistå vid kontakt med externa rehabiliteringsaktörer inom rehabiliteringsområdet.

Befattningen kommer även att omfatta deltagande i Försvarsmaktens utveckling inom veteranverksamhet och anhörigsamordning-/stöd.

Krav
 • Högskoleutbildning inom HR, eller motsvarande
 • Goda kunskaper i arbetsrätt med inriktning arbetsgivarens rehabiliteringsansvar
 • God dokumenterad erfarenhet av att jobba med arbetslivsinriktad rehabilitering
Meriterande
 • Erfarenhet av att ha arbetat i Försvarsmakten eller annan statlig myndighet
 • Erfarenhet av arbete på HR-avdelning
 • Erfarenhet av att hantera disciplinärenden
 • Erfarenhet av SAP
Personliga egenskaper

Som person är du lyhörd, kommunikativ, och förtroendeingivande. Du bör ha en god förmåga att möta människor som befinner sig i svåra situationer och samtidigt förhålla dig objektiv och saklig.

Du tar egna initiativ och har förmåga att prioritera och leverera dina arbetsuppgifter i rätt tid. Du har lätt för att skapa och behålla relationer inom och utom organisationen och har en positiv attityd som smittar av sig till andra. Arbetsuppgifterna kräver god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Anställningsvillkor
 • Anställningen är ett vikariat: 2019-01-07 - 2020-01-31
 • Individuell lönesättning
 • Arbetsort: Kungsängen
Övriga upplysningar
 • Sista ansökningsdatum är 2018-11-25 (söndag)
 • Tillträde 2019-01-07
 • För mer information om tjänsten kontakta Johan Hamlin HR-chef eller Håkan Melinder HR-generalist. Nås via växeln 08-584 540 00.
Fackliga representanter:
OFR/O Livgardet Stefan Morin, SEKO Thomas Klasson, SACO Johan Gillemyr; OFR/S Försvarsförbundet Madeleine Daleo samtliga nås via växeln: 08-584 540 00

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Upplands-Bro
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 8 dec (19 dagar kvar)