Besiktningstekniker

Besiktningstekniker

Har du några års erfarenhet som fordonsmekaniker eller besiktningstekniker? Har du ett allmänt teknikintresse och tycker om att ta ansvar? Då kan detta vara ett spännande jobb för dig!

Vad kan vi erbjuda dig
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas.

Besiktning är en enhet inom Försvarsmaktens Tekniska Skola, som utför besiktningar på Försvarsmaktens markmateriel, flygbasmateriel och levererar tekniskt systemstöd. Besiktning levererar tjänster enligt kundkrav. Besiktningsenheten har ca 80 medarbetare och bedriver verksamhet i hela landet.

Arbetsuppgifter
Arbetet består huvudsakligen av att utföra statusundersökning (Grundtillsyn) med tillhörande kontrollbesiktning, på Försvarsmaktens fordon. Andra vanligt förekommande uppgifter är felsökning och beredning av inkomna reparationsobjekt, genomförande av avdelningens verksamhet och arbeta mot avdelningen- och enhetens uppsatta mål.

Kvalifikationer
  • Två- eller treårig fordonsteknisk utbildning eller kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet som av arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
  • Några års arbetslivserfarenhet företrädesvis som fordonsmekaniker eller besiktningstekniker
  • Kunskaper i MS-Officepaketet företrädesvis Excel och Word
  • Lägst C-körkort
  • Uttrycker dig obehindrat på svenska i såväl tal som skrift
Meriterande
  • Försvarsmaktens mekanikerutbildning eller på annat sätt förvärvat kunskap om Försvarsmaktens fordon.
  • Kunskap och erfarenhet av arbete med bildiagnostik. Har du även genomgått Bilprovningens grundutbildning för Besiktningstekniker med tilläggsutbildning tunga fordon är detta meriterande.
  • Har du kunskap och erfarenhet av arbete i stödsystem som t.ex. SAP är det en fördel.
Personliga egenskaper
Som person är du noggrann, ansvarstagande, kvalitetsmedveten och tar egna initiativ. Du är serviceinriktad och prestigelös med god social förmåga. Att samarbeta är naturligt för dig. Du är flexibel till ditt sätt och klarar av att jobba i en föränderlig miljö. Då arbetsflödet varierar så är det viktigt att du kan hantera flera olika projekt samtidigt.

Övrigt
Arbetet medför krav på resor och tjänstgöring i tjänsten, såväl inrikes som utrikes.
Tjänsten är en civil befattning som inleds med 6 månaders provanställning.
Arbetsort Kungsängen
Som anställd i Försvarsmakten erbjuds du möjligheten till tre timmar fysisk träning i veckan på arbetstid, träningskläder, ersättning av kostnad för läkarbesök och läkemedel, upp till sju veckor semester per år och generösa arbetstidsavtal.

Vid frågor kring tjänsten ber vi dig kontakta:
Avdelningschef Besiktning Mitt Sven-Henrik Sandberg, 0709-83 17 67

Fackliga representanter
SACO, Nermina Dzanic
OFR-S, Roland Kramer
SEKO, Håkan Engblom
OFR-O, Anders Norén
Samtliga nås på 035-266 20 00

Välkommen med din ansökan senast den 30 november 2019. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Upplands-Bro
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 30 nov 2019 (8 dagar kvar)