12:e motoriserade skyttebataljon söker soldater till Ledningspluton - blivande...

12:e motoriserade skyttebataljon söker soldater till Ledningspluton - blivande...

Ledningspluton:
En pluton i yttersta framkant vad gäller införandet av nya ledningsstödsystem och utbildning av såväl krigsförband som insatsförband. Plutonen är det främsta verktyget för arméns framtida ledningsförmåga där arbete med IT- och ledningssystem för bataljonsledning, radio- och kommunikationsutrustning samt olika kryptosystem gör vardagen lite extra. Såklart utöver infanteritjänst.
Som ledningssoldat arbetar du med att upprätta mobila sambandssystem för markstridsförband och i förekommande fall till stöd för hela Försvarsmakten. Du ingår i en grupp som löser olika sambandsuppgifter, antigen självständigt eller tillsammans med andra grupper inom plutonen.
Just nu söker plutonen soldater till både stabsplatsgruppen, sambandsgruppen och informationsstödssgruppen. Arbetet innebär nära arbete med bataljonsstaben och skiftar ständigt mellan teknik och människa.
Tjänsten innebär att du växlande utbildas och övar samt att du kan stå i beredskap och delta i insatser både nationellt och internationellt.

Vi går från att vara relativt små till att vara en prioriterad pluton i syfte att påbörja byggandet av ett brigadsambands-/ledningskompani.
Sök - Det blir kul!

Kvalifikationer:
  • Genomförd och godkänd GU eller GMU och befattningsutbildning
  • FM FySS tilläggskrav (Beep 11:1 samt multitest 175 poäng)
Meriter:
  • Befattningsutbildad som ledningssoldat
  • Militära förarbevis (TGB30, Lastbil eller PATGB360)
  • Utbildning på RL371/RL373
  • Utbildning ICND
  • Utbildning DNS
  • Utbildning FMEAF
  • Utbildad på RA180/RA1512/RA570
  • Utbildning stabsexpeditionstjänst
Vem är du?
Du är en föredömlig soldat som ständigt bidrar till gruppens och förbandets framgång. Du tar och behåller initiativet till dess att uppgiften är löst. Du är en god representant för sverige, internationellt och nationellt.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Anställningsform: GSS/K
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Livgardet, Kungsängen
Tillträdesdatum: Efter sommaren

Har du frågor gällande tjänsten eller processen, kontakta LG-12bat@mil.se

Fackliga företrädare
OFR/S, Kenneth Hartikainen
OFR/O, Stefan Morin
SACO, Johan Gillemyr
SEKO, Thomas Klasson
Samtliga nås via växeln på 08-584 540 00
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Upplands-Bro
Yrkesroll Organisation & ledning, Övrigt, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 7 aug 2022 (37 dagar kvar)