11. Militärpolisbataljonen söker en Säkerhetsofficer OR6-7 med inriktning IT-Säktjänst

11. Militärpolisbataljonen söker en Säkerhetsofficer OR6-7 med inriktning IT-Säktjänst

* Militärpolisbataljonen söker Säkerhetsofficer OR-6/7 med inriktning IT-Säktjänst

Om tjänsten

* Militärpolisbataljonen är ett insatsförband vars huvuduppgift är att upprätthålla allmän ordning och säkerhet inom Försvarsmakten. Därutöver understödjer 11. Militärpolisbataljonen andra förband vid genomförande av operationer nationellt såväl som internationellt. Stöd till andra enheter inom FM sker genom exempelvis brottsutredningar, hantering av frihetsberövade personer, eskorttjänst, personskydd samt kriminalunderrättelsetjänst.

Befattningsbeskrivning och uppgifter

Du kommer att arbeta på S2 i bataljonens stab. Arbetet syftar till att stödja eget förband med kriminalunderrättelser och säkerhetstjänst vid utrednings och insatsverksamhet samt vid lösandet av uppgifter kopplade till rutinmässigt säkerhetsskyddsarbete.

Arbetet kommer att bestå av att leda, planera, genomföra, följa upp samt samordna kriminalunderrättelsetjänst och funktionsspecifikt IT-säkerhetsarbete inom 11. Militärpolisbataljonen såväl internt som externt.

Du är en driven och självgående individ som på ett tydligt och professionellt sätt kan uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Du besitter ett mycket hög säkerhetsmedvetande, arbetar strukturerat och har en stark personlig integritet.

I befattningen är du med i framtagningen av riktlinjer för IT-säkerhetsarbetet och i rollen som bataljonens IT-säkerhetssamordnare ingår att inom ditt verksamhetsområde genomföra kontroller och ansvara för incidentrapportering. På sikt kommer du att kunna utbildas mot och fungera som förbandets IT-Säkerhetschef.

Du kommer att stödja förbandet med utbildning och råd inom dina ansvarsområdeområden, framtagning av kontinuitetsplan för IT-system, auktorisationsunderlag, lokala ackrediteringsunderlag, samt stödja säkerhetsanalysarbetet. Då 11. Militärpolisbataljonen är ett relativt ungt förband finns goda möjligheter för dig att på sikt utveckla och specialisera dina funktionsområde genom utbildning och praktik vid andra myndigheter med liknande arbetsuppgifter.

Tjänsten löses dagtid, främst på Livgardet i Kungsängen. Helgtjänstgöring samt insats -och övningsperioder förekommer. Arbetet är i perioder extra belastande vilket innebär att du som söker skall ha en hög stresstålighet och kunna verka i ogynnsamma arbetsförhållanden.

Krav
 • Fullgjord militär grundutbildning med godkänt resultat
 • Specialistofficer OR-6/7 med examen från SOU, ASOU eller OP
 • B-körkort
 • Svensk medborgare
 • Ej allergisk mot hund (alternativt symptomfri vid medicinering)
Meriterande
 • Dokumenterad erfarenhet som IT-säkerhetschef alt. arbete med IT-säkerhetstjänst
 • Dokumenterad utbildning inom IT-säkerhet
 • Dokumenterad erfarenhet från militär eller annan statlig underrättelse- och/eller säkerhetstjänst
 • Dokumenterad utbildning inom militär eller annan statlig underrättelse- och/eller säkerhetstjänst
 • Pågående anställning i Försvarsmakten
 • Fler körkortsbehörigheter/ militära förarbevis
 • Tidigare tjänstgöring på MP/ Säkförband
 • Erfarenhet från internationella insatser.
Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper, lämplighet och inneboende drivkrafter.

Engagemang och intresse av att arbeta och utvecklas inom tjänsten kommer att värderas högt. Utbildning för att uppnå formell kompetens/ackreditering kan erbjudas till rätt person.

Bifogas till ansökan
 • CV
 • Personligt brev
 • Vidimerad kopia på betyg från militär grundutbildning
 • Vidimerade kopior på betyg och intyg från andra civila/ militära utbildningar
 • Minst två referenser med namn och kontaktuppgifter
 • Kontaktuppgifter till nuvarande chef
Anställningsform och omfattning

Tillsvidareanställning, heltid

Tillträde

Enligt överenskommelse

Lön

Individuell lönesättning tillämpas

Sista ansökningsdag

2018-11-15

Tjänster tillsätts löpande varpå anställning kan erbjudas lämpliga kandidater innan ansökningstiden löpt ut.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Peter Gustafsson, C S2 11.MPBAT

08-584 526 97

Fackliga representanter

OFR/O Stefan Morin

OFR/S Madeleine Daleo

SACO/Försvar Catharina Malmrot

SEKO Thomas Klason

Välkommen med din ansökan!

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Upplands-Bro
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 15 nov (1 dag kvar)