Teknik och produktchef till Algeco

Teknik och produktchef till Algeco

Till vårt härliga och framgångsrika team inom Algeco söker vi nu en Teknik och Produktchef till Algeco. Vi söker dig som kan och vill vara den viktiga nyckelpersonen i att fortsätta utvecklingen och säkerställandet av Algeco’s ställning som en av landets främsta leverantörer av högklassiga modulära byggnader. Du är personen som säkerställer vår efterlevnad av gällande och kommande regelverk så som BBR, AMA m.m. Vidare är du vår sakkunniga som stöttar så väl den svenska som nordiska organisationen gällande produkt- och utvecklingsfrågor och skapa processer och säkerställer kontakter med myndigheter och kunder gällande dokumentation i form av t.ex. bygglovshandlingar osv.

Låter detta intressant? Läs mer om rollen:

Rollen, ansvar och arbetsuppgifter i stora drag:
 • Du ansvarar för att skapa en supportfunktion gällandetekniska frågor, internt och externt.
 • Du ansvarar för att bolaget följer med i utvecklingengällande lagar, regler och normer.
 • Du ansvarar för att förtydliga och utveckla den tekniskaplattformen, samt kommunikation och efterlevnad medleverantörer.
 • Du ansvarar för att samordna och koordinera tekniskalösningar med lönsamhet på både kort och lång sikt.
Rollen, ansvar och arbetsuppgifter mer detaljerat:

Ditt arbete innebär att leda och stötta kollegor och kunder i tekniska frågor och vara drivande och delaktig i produktutveckling av befintlig och ny produktportfölj. Du kommer att ha stort fokus på att vi utför våra tekniska val gällande kundnytta och lönsamhet. Om möjligt med synergieffekter till övriga nordiska länder. Du kommer att kravställa och kontrollera efterlevnad av beställningar mot fabriker, upphandla och kravställa mot tekniska konsulter och upprätthålla samt skapa god struktur över dokumentation. Du skapar fungerande och hållbara rutiner för ritningar och teknisk dokumentation, t.ex. väl fungerande bygglovsansökningar och informerar och utbildar medarbetare vid förändringar och uppdateringar. Du driver och hanterar reklamationer som är relaterade till teknikfrågor och förbättrar produkten så att varje led blir mer effektivt t.ex. vid inköp, montage och demontage. Du kommer att vara operativ i olika skeden i flödet t.ex. framställa ritningar, utrymningsplaner, energibalansberäkningar och miljö-/energideklarationer osv.

Vidare kring rollen:

Din roll är inte begränsad till dina huvudsakliga arbetsuppgifter. Vi ser att du tar ett helhetsansvar för företagets tekniska kunnande, efterlevnad och dokumentation och förväntas ta initiativ och vara kreativ inom ditt ansvarsområde. Du bidrar genom ditt dagliga agerande till en kultur som går i linje med bolaget och koncernens policys och värderingar samt säkerställer att rutiner och lagar efterlevs. Du utgår från huvudkontoret i Bro. Resor, både i och utanför Sverige, är en naturlig del av din roll.

Din kompetens och bakgrund
 • Mycket god kunskap i tekniska byggkrav och regelverk (BBR, Hus AMA etc)
 • Mycket god kunskap inom byggprojekt och bygglovsprocesser
 • Mycket goda kunskaper i att utreda och/eller dokumentera
 • Bred kunskap inom byggtekniska områden såsom energi, ventilation, el, brand, till- och frångänglighet, konstruktion, materialval etc.
 • Goda kunskaper i Office paketet
 • Förståelse för det industriella byggsektorn och dess intressenter
 • Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, både i tal och skrift
 • Universitet/högskola utbildning Byggnadsingenjör eller Civilingenjör
 • Minst 10 års relevant arbetslivserfarenhet
Din personlighet

Du har mycket stort intresse för industriellt byggande, miljöfrågor och söker aktivt kunskap. Det är en självklarhet för dig att självständigt fortbilda dig.

Du drivs av ständiga förbättringar, hänger med och tänker nytt och tycker om att läsa på och sätta dig in i komplexa frågor. Du har starkt sinne för struktur och är duktig på att dokumentera. Du tycker om att ge råd och utbilda andra. Du är mycket kostnadsmedveten. Du är en god kommunikatör. Du har förmågan att se helheten.

Erbjudande

Fast marknadsmässig månadslön

30 dagars semester

Friskvårdersättning

Sjukförsäkring

Sjukvårdsförsäkring

Pension

Mobiltelefon & dator

Ansökan

Låter detta intressant? I denna rekrytering samarbetar vi med Valegro Rekrytering & Interim. Ansvarig Rekryteringskonsult är Robert Klatzkow, robert@valegro.se, tel. 0735-303798. Vänligen klicka på ”Sök denna tjänst” för att snabbt och enkelt skicka in din ansökan. Vi går igenom urvalet löpande så tveka inte att söka redan idag.

Valegro är ett nischat bolag som hyr ut konsulter och rekryterar chefer och specialister.

Med över 20 års erfarenhet av branschen har vi byggt upp ett stort nätverk av kandidater, konsulter och kunder. Vi hjälper även våra kunder i strategiska frågor kring försäljning och ledarskap.

För oss är långsiktighet och förtroende viktigt. I våra uppdrag har vi alltid kunden och kandidatens bästa för våra ögon och vi gör allt för att du som kund och kandidat ska känna dig trygg med vår kompetens, styrka i leverans och att vi har förstått ditt behov. Våra kunder och kandidater värdesätter vårt engagemang och den personliga service vi ger.

#Projektingenjör#produktionsledare#entreprenadingenjör#productmanager#produktionschef#projektledning#projektledare
Mer info
Område
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (64 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om Algeco

I mer än 60 år har Algeco arbetat med modulbaserade lösningar och under dessa år har vi samlat på oss massor av erfarenhet. Vårt mångsidiga sortiment av moduler, bodar och containrar gör att vi kan erbjuda smarta utrymmen att arbeta, lära och leva i för alla typer av projekt, kunder och behov.

Tillsammans med ett brett sortiment av hyresutrustning och vår 360 service anpassar vi och optimerar våra projekt efter kundens önskemål. Vår erfarenhet, expertis, mångsidighet samt våra olika produktlinjer gör att vi särskiljer oss, men vi nöjer oss inte där utan vill även försäkra oss om att alltid kunna ge kunden den service den behöver. Algeco finns i 25 länder över hela världen.

På Algeco Sverige respekterar och värdesätter vi skillnader och brinner för våra medarbetare, våra kunder och planeten. Vi skapar tillsammans en miljö som är jämlik, där skillnader värdesätts, och alla ska känna tillhörighet. Vi är fast beslutna att bygga en kultur som sammanför det allra bästa av våra medarbetare och deras unika färdigheter, erfarenheter, förmågor och där de kan blomstra.

Som en del av Algeco Sverige-teamet kommer du att kunna tillämpa och utveckla dina färdigheter och kunskaper i ett team som hjälper till att förnya och bidra till att bygga en bättre framtid och skapa värde för våra kunder, våra medarbetare, vårt samhälle och planeten.