Servicetekniker

Servicetekniker

Har du erfarenhet av el eller mekanik? Vill du driva lösningar i ett utmanande arbete med stora möjligheter att utvecklas hos ett ledande bolag inom förnyelsebar energi?

Region NCE > SBU NCE Service > Västerbotten

Vestas Northern and Central Europe är en affärsenhet som omfattar Skandinavien, Storbritannien, Irland, Polen, Finland, Baltikum, Tyskland, Benelux, Östra Europa samt södra Afrika. Vi ansvarar för försäljning, projekt, installation och service för vindparker i dessa regioner. Vi har ett regionalt kontor i Malmö och lager runtom i länderna. Vestas NCE strävar efter att vara den högst presterande affärsenheten inom Vestas, gällande såväl modern energi och kundnöjdhet som att vara den mest attraktiva arbetsplatsen. Med dessa ambitioner har serviceteknikern som tar hand om kundernas turbiner en viktig roll i frontlinjen av våra serviceavtal. I denna roll kommer du att få arbeta i en spännande bransch.
Service Nordics ansvarar för service och underhåll av våra vindkraftverk i Sverige, Finland, Danmark och Norge. Just nu söker vi servicetekniker till våra nya parker Blakliden & Fäbodberget i Fredrika och du kommer att ingå i ett serviceteam med ansvar för service och underhåll av våra vindkraftverk i området. Vi söker dig med positiv attityd som tycker om att arbeta i team. Tjänsten ställer skarpa krav på noggrannhet och professionalitet då vi är ytterst måna om att vårt servicearbete utförs med högsta kvalitet och säkerhet. För att lyckas fullt ut med arbetsuppgifterna tror vi att du är en person som har goda kunskaper i el och/eller mekanik, är serviceinriktad och affärsmässig.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer att innefatta:
 • Felsökning och reparation på vindkraftverk, såväl mekanisk som elteknisk
 • Service och underhåll av vindkraftverk i enlighet med serviceavtal
 • Kundkontakt med ägare kring kommande service/reparationer och tydlig rapportering av utförda åtgärder
 • Ansvar och skötsel av servicebilen inkl. dess lager
 • Ansvar för reservdelshållning och inventering av lokallager samt beställningar av material/reservdelar/verktyg, returgods med mera
 • Daglig rapportering och registrering i vårt affärssystem, SAP

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
 • Erfarenhet och/eller utbildning inom el eller mekanik. Du är även villig att utveckla dina färdigheter inom områdena
 • God allmän datorvana
 • Goda kunskaper i både svenska och engelska (koncernspråk) i tal och skrift
 • Tidigare erfarenhet som servicetekniker eller liknande arbete är meriterande
 • Körkort

Kompetenser

Vi tror att du har följande egenskaper:
 • Du trivs med att arbeta i team, kommunicera med andra delar av organisationen och du är serviceinriktad
 • Du är lösningsorienterad, driven, strukturerad och kan arbeta självständigt
 • Då arbete sker på hög höjd krävs god kroppsfysik
 • Du har ett högt säkerhetstänk
 • Du är öppen för förekommande oplanerad övertid

Särskilda krav:
 • Ett krav för att erhålla anställning är att man blir godkänd för mast- och stolpintyg, vilket består av ett belastnings-EKG och en läkarundersökning, vilka utförs under rekryteringsprocessen
 • Tjänsten innebär en del resande med övernattningar för olika vidareutbildningar samt assistans i andra områden. För denna tjänst är alltså hög flexibilitet vad det gäller resor och arbetstider ett absolut krav

Vad vi erbjuder

Våra anställda är vår största tillgång. Förutom en konkurrenskraftig lön och fördelar, så som friskvårdsbidrag och snabb tillgång till specialiserad sjukvård, investerar vi i din utveckling. Efter en grundlig introduktionskurs erbjuder vi fortlöpande utveckling av din kompetens med ett väletablerat utbildningsprogram. Du får arbeta i ett team med stor mångfald och motiverade servicetekniker i en stimulerande miljö, i ett snabbt växande internationellt företag där god kommunikation och struktur är nyckeln till bra resultat. Då Vestas verkar för en jämställd arbetsplats välkomnar vi kvinnliga såväl som manliga sökanden.


Övrig information

Vi behandlar ansökningar löpande så ansök gärna så snart som möjligt, eller senast den 07/04/2023. Vi förbehåller oss rätten att ändra eller dra tillbaka våra jobb när som helst, inklusive före det annonserade slutdatumet.
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elektronik, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.vestas.com
Sista ansökningsdag 7 apr 2023 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

About Vestas

Vestas is the energy industry's global partner on sustainable energy solutions. We design, manufacture, install, and service wind turbines across the globe, and with more than 101 GW of wind turbines in 80 countries, we have installed more wind power than anyone else.

Through our industry-leading smart data capabilities and unparalleled more than 86 GW of wind turbines under service, we use data to interpret, forecast, and exploit wind resources and deliver best-in-class wind power solutions.

Together with our customers, Vestas' more than 24,600 employees are bringing the world sustainable energy solutions to power a bright future.

We invite you to learn more about Vestas by visiting our website at www.vestas.com and following us on our social media channels.