Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

IT Systemförvaltare med fokus på utveckling

Din roll
Rollen som systemförvaltare på Vattenfall är mångfacetterad och innebär eget ansvar och ett stort kontaktnät att interagera med. I denna roll sätter vi stor vikt vid ledaregenskaper och förmåga till självständigt arbete tillsammans med interna och externa resurser. Vi söker dig vill vara med vår resa från ett förvaltande till ett utvecklande, expansivt företag. Vi ser att det kommer ske ett teknikskifte inom IT de kommande åren vilket gör att det finns stora möjligheter att utvecklas i rollen.

Som systemförvaltare ansvarar man bland annat för budget och livscykelhantering av ett eller flera IT system och har ett eget ansvar för tillgänglighet och funktion i applikationer. Man är ansvarig för insamling av nya krav och realisering av dessa. I rollen ingår också att planera förvaltningsaktiviteter långsiktigt och genomföra dessa med hjälp av interna och externa leverantörer/partners. Man förväntas också ingå som resurs i utvecklingsprojekt.

Du kommer bland annat att
 • Ha överblick över större del av systemlandskapet
 • Planera, budgetera och följa upp systemförvaltning
 • Ansvara för den dagliga relationen med systemleverantörer
 • Vara ansvarig för tillgänglighet på och felhantering av applikationer
 • Leda genomförandet i utveckling av befintliga IT system
 • Ingå i projektteam i utvecklingsprojekt
 • Ha en nära relation till användarna
Kvalifikationer
Vi söker dig som har
 • Akademisk utbildning och/eller flera års relevant arbetslivserfarenhet (t.ex. som systemförvaltare eller lösningsarkitekt), gärna från energibranschen eller liknande
 • Erfarenheter av ledande roller och har du dessutom erfarenhet av att leda team bestående av interna och externa resurser ser vi det som meriterande
 • Flera års erfarenhet av IT förvaltning och dokumenterad realisering i en förändringsresa
 • Är certifierad i ITIL 3 eller 4, eller lång erfarenhet att arbeta i dessa processer
 • Kunskap och erfarenhet av att realisera verksamhetskrav i en systemlösning
 • Erfarenhet av implementering och förvaltning av system i molnmiljö
Som person är du självgående och en stjärna på samarbete som med goda ledaregenskaper ser till att driva mot uppsatta mål. Vi tror att du har vana av och är duktig på att navigera i en stor organisation och tycker att det är roligt att ha många kontaktytor både internt och externt. Du har god kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt. Behärskar svenska och engelska obehindrat.

Övrig information
Vi ser fram emot din ansökan, senast den 10 april 2023!
Urval kan komma att ske löpande så vänta inte med din ansökan till sista ansökningsdag.

Placeringsort: Solna, Luleå, Umeå eller Trollhättan.
Placering i Linköping, Västerås, Uppsala eller Jokkmokk är möjligt. Ange önskad placeringsort i din ansökan.

För mer information om rollen kontakta rekryterande chef Torsten Hannerfeldt, torsten.hannerfeldt@vattenfall.com
För mer information om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Hanna Korsby, tel 070 249 51 38

Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson, Ledarna, Anne-Marie Sjöbohm, Akademikerna, Asim Nokic, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
10 apr. 2023 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Systemförvaltningen på Vattenfall Eldistribution ansvarar för applikationsdrift och förvaltning inklusive vidareutveckling av IT-system som används inom bolaget och av våra entreprenörer. Vi genomför nu en förflyttning från ett relativt statiskt företag med få förändringar till ett mer utvecklande och expanderande företag med stort fokus på att modernisera och förbättra IT-system. Bland annat inom segmenten kundhanteringssystem, system för anläggningsdata och mätvärdessystem.

Vill du vara med på denna spännande resa? Vi söker nu en IT systemförvaltare med intresse för utvecklingsarbete till vår enhet Process Management & IT!

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare