Flygplatspersonal till Umeå Airport

Flygplatspersonal till Umeå Airport

Söker du ett fartfyllt arbete med stor variation? Kom då och jobba hos oss som Ramptekniker på Umeå Airport!

Umeå Airport fyller en viktig funktion för Sverige och för det lokala samhället. Hos oss bidrar du till resande, affärer och möten mellan människor. Som medarbetare på flygplatsen finns goda möjligheter till utveckling, inte minst då vi har en dynamisk intern arbetsmarknad. Flygplatsen präglas av teamarbete, gemenskap och sammanhållning.

Dina arbetsuppgifter
Som Ramptekniker arbetar du på Airside och ditt arbete innebär i huvudsak att lossa och lasta flygplanens bagage. Du kommer även att arbeta med att tillhandahålla övriga servicetjänster till flygbolagen. Eftersom vi på flygplatsen samarbetar över enhetsgränser så omfattar ditt uppdrag även andra på flygplatsen förekommande uppgifter, exempelvis arbete i säkerhetskontrollen samt att hjälpa passagerare i behov av assistans.

Ditt och dina kollegors uppdrag är att arbeta för hög säkerhet, ett gott kundbemötande och effektivitet i våra arbetsprocesser. Som Ramparbetare har du ett nära samarbete med dina kollegor och varje medarbetare i teamet är viktig för att lyckas med uppdraget. I din vardag krävs en förståelse och respekt för det regelverk som verksamheten vilar på samtidigt som det finns utrymme för förbättringsförslag och egna initiativ.

Arbete på Ramp innebär att du har oregelbundna arbetstider och arbetar på schema med varannan helg. Det är därför viktigt att du kan ta dig till flygplatsen på dygnets alla tider.

Din profil
Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Vi vill att du är lyhörd för verksamhetens behov, har en mycket god samarbetsförmåga och hanterar oförutsedda händelser på ett flexibelt och konstruktivt sätt. Arbetet sker ofta i ett högt tempo och integreringen mellan funktioner gör att du bör uppskatta variation och "snabba ryck" för att trivas hos oss. För att lyckas i rollen behöver du ha en blick för prioriteringar och snabbt se vilka arbetsuppgifter som ska utföras först och vilka som kan vänta.

Tjänsten kräver giltigt B-körkort, samt en god fysik eftersom man även ingår i flygplatsens räddningstjänst. Erfarenhet och utbildning från arbete på flygplats är meriterande men störst vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Att arbeta på Swedavia
Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan.

På vår hemsida: https://www.swedavia.se/om-swedavia/jobba-hos-oss/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Du kan läsa mer om vad säkerhetsprövning innebär på Säkerhetspolisens hemsida.

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Transport & Logistik, Transport
Typ av anställning Heltid, Deltid
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida https://swedavia.varbi.com
Sista ansökningsdag 31 mars 2023 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.