Mättekniker, Svevia Västerbotten

Mättekniker, Svevia Västerbotten

Att bygga och sköta om vägar och infrastruktur är stort. Att bidra till samhällsutvecklingen är ännu större. Hos oss får du göra både och. Nu söker vi en Mättekniker till vår verksamhet i Västerbotten. Inom Svevia kombinerar vi det lilla företagets gemenskap och lagkänsla med storföretagets stabilitet. Här får du möjlighet att utvecklas som en specialist på väg
  • med engagemang, samarbete och ansvar.
Ditt uppdrag som Mättekniker
Som Mättekniker hos Svevia i Västerbotten så erbjuds du ett självständigt och omväxlande arbete på våra olika projekt i regionen. Du kommer vara en del av ett team som alla arbetar mot samma mål oavsett storlek på projekt. Dina arbetsuppgifter som Mättekniker innebär att självständigt ansvara för utsättning, inmätning, upprätta relationsunderlag/-handlingar, skapa data för utsättning och maskinstyrning, utföra kvalitetsverifikat och uppmätning vid olika väg- och anläggningsprojekt. Du får också arbeta med kvalitetssäkring och uppföljning av utförda mätningsarbeten och du får tillgång till modern teknik och ett team av välutbildade kollegor inom drift- och anläggningssektorn. I ditt arbete ingår att hålla dig uppdaterad om teknikutveckling inom branschen.

Vem är du?
För att trivas i rollen som Mättekniker bör du vara utbildad mättekniker eller ha motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Arbete med produktionsutsättning och erfarenhet av mängdning inom mark och anläggning är meriterande. Vi förutsätter att du har vana att arbeta digitalt. Goda kunskaper i AMA och MER är meriterande och du bör ha vana att arbeta med totalstation/GNSS utrustning samt något eller några av programvarorna Topocad, Gemini, GEO eller Autocad.

Som person tror vi att du är analytisk och initiativtagande, med hög standard på såväl kvalitet som effektivitet. Du har ett systematiskt och målinriktat arbetssätt och förväntas även kunna kommunicera väl vid kontakter med såväl kunder som kollegor på arbetsplatserna. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och värdesätter ett gott ledarskap och god samarbetsförmåga. Vi har projekt över hela Västerbotten, resor inom regionen är vanligt och B-körkort är ett krav.

En del av något större
Svevia är i dag Sveriges största driftentreprenör. Inom drift och underhåll sköter vi bland annat sommar- och vinterväghållningen för hälften av statens vägnät. Och många kommuner, privata företag och vägföreningar anlitar oss för att ta hand om deras vägar och utemiljöer.

Hos oss bidrar du till en större helhet. Vi plogar för barnfamiljen som är på väg till fjällen. Vi gör så att näringslivets varutransporter når fram och ser till att gator, torg och parker är rena och snygga. Dessutom skyddar vi liv på vägen genom vårt erbjudande inom trafikanordningar.

Varför Svevia?
Hos oss blir du snabbt en i gänget och vi månar om att vara en arbetsplats för alla. Beslutsvägarna är korta, det är lätt att påverka och göra sin röst hörd.

Vi har karriärvägarna för dig som både vill bli chef och ledare eller vill utvecklas i din befintliga yrkesroll. Det är som lag vi skapar framgång. Det är så vi gör affärer och genererar resultat. Det är så vi får stad och land att fungera. Vill du dela väg med oss?

Ansökan och information
Du ansöker enkelt genom att skicka in ditt CV och svara på några urvalsfrågor. Vår rekryteringsprocess bygger på ett kompetensbaserat arbetssätt, det är en förutsättning för att rekrytera kvalitetssäkert, inkluderande och fördomsfritt. Därför vill vi inte ha ett personligt brev.

Skicka in din ansökan snarast möjligt och som senast den 14/4. Urval görs löpande.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Mätchef Pär Fastevik, 010-458 15 15, eller HR-specialist Aron Jegers, 070-223 60 86.

Vi har tagit ställning till annonsering, vilket gör att vi inte önskar säljsamtal för ytterligare frågor kring annonsering, rekrytering eller bemanning.

Verksamhetsområde: Drift och underhåll
Platser: Västerbotten, Umeå, Skellefteå, Lycksele, Storuman
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://svevia.se
Sista ansökningsdag 14 apr 2023 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I dag är vi den ledande driftentreprenören och ett av de största väg- och anläggningsföretagen i Sverige. Men framförallt är vi ett modernt serviceföretag där varje medarbetares personliga initiativförmåga och yrkesskicklighet är avgörande för kundupplevelsen. Genom ett stödjande ledarskap är det lika lätt för våra medarbetare att ta ansvar som att ge. Eftersom vi har som vana att alltid dela med oss av erfarenhet och kunskap till kollegor, kunder och leverantörer blir vi med automatik effektivare och mer snabbfotade. Och det i en värld där förändring är normaltillståndet. Tillsammans gör vi mer nytta.