Hoppa till innehåll
StudentConsulting logotyp

Automationsingenjör sökes till Sweco!

Publiceringsdatum
01 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vill du vara med och utveckla framtidens samhälle? Då är det i norra Sverige det händer. Sweco är med i alla delar när ny industri, infrastruktur och nya stadsdelar växer. Ta nästa steg i din karriär och utforma norra Sveriges framtid med oss!

Information om uppdraget:

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Vi levererar kvalificerade tekniska konsulttjänster inom teknik, miljö och arkitektur. Sweco utför över 100 000 uppdrag i Europa och runt om i världen för att säkerställa rent vatten, effektiv infrastruktur och hållbara energilösningar. Den framtid som kan kännas avlägsen i resten av samhället är i högsta grad närvarande hos oss. Att ligga steget före är vårt jobb. Resultatet - allt ifrån rent vatten och varma hus till effektiva kommunikationer och moderna sjukhus och industrier - blir verklighet för de flesta andra först i framtiden.

Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån - genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Vi ser att din bostadsort är någonstans mellan Umeå och Kiruna, du rapporterar till gruppchef placerad i Luleå.

I din framtida roll som automationsingenjör projekterar du i de riktigt stora och intressanta industriprojekten samt arbetar med den senaste tekniken inom branschen. Projekten varierar från enstaka automationsprojekt till kompletta leveranser inom samtliga industrisegment. Uppdragen sträcker sig över projektens olika faser - från rådgivning och konceptutformning - till detaljkonstruktion och genomförande samt driftsättning

I det dagliga arbetet kommer du att jobba med:
* (Uppdragsledning), förstudier, utredningar, projektering, systemhandlingar,
funktionsbeskrivningar etc
* Delta i kundkontakt som teknikstöd och möten med kund och underleverantörer
* Delta i utveckling av området, och verktyg för effektiv engineering
* Programmering av PLC/HMI/DCS-system

Detta söker vi:

I rollen som projektör (och/eller delprojektledare) har du skaffat dig gedigna kunskaper inom bland annat programmering av olika styrsystem från fabrikat som Siemens, ABB, Beckhoff eller liknande.

Du har även:
* Minst 8 års erfarenhet som projektör eller programmerare av PLC/HMI/DCS-system inom industrin.
* Goda kunskaper i svenska, både muntligt och skriftligt, för kund- och kollegiala dialoger, samt goda förmågor i engelska.
* Goda kundkontakter.

Vem är du? För att trivas i rollen som konsult hos oss tror vi att du har en väl utvecklad social kompetens - du tycker att mötet med andra människor är både spännande och stimulerande. Du vill ha roligt på jobbet och ser samarbetet med kollegor och kunder som en naturlig del av vardagen. Du är stolt över din kompetens men ödmjuk inför andra människor. Du har förmågan att arbeta på ett strukturerat sätt och känner ett stort ansvar för det du utför samtidigt som du har en god förståelse för kraven på måluppfyllelse och lönsamhet.

Du anställs direkt av Sweco men rekryteringsprocessen sköts av oss på StudentConsulting.

Vid frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Robin Bozan på mail Robin.bozan@studentconsulting.com
StudentConsulting logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
29 juli 2024 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi tillsatt över 20 000 jobb det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.com