Kundansvarig

Kundansvarig

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Som arbetsgivare erbjuder vi möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Oavsett vad du söker, vad du brinner för eller vad du vill uppnå står vår dörr öppen för dig. Välkommen in till en ny framtid på Riksbyggen.Kundansvarig Marknadsområde Umeå

Riksbyggens marknadsområde Umeå med sina ca 60 medarbetare levererar ekonomisk och teknisk förvaltning, drift, energi och fastighetsservice till våra kunder. Rollen som kundansvarig är central i vår kundorienterade organisation och det är den roll som jobbar för att kunder har full tillgång till Riksbyggens breda kompetens inom fastighetsförvaltning. Vi sköter kundernas boendemiljöer och ekonomiska förvaltning i Umeå, Örnsköldsvik, Vännäs och Lycksele. I den här rollen kommer du att ansvara för kunder i främst Örnsköldsvik och Umeå.

I Riksbyggen arbetar vi långsiktigt och utvecklar hela tiden vår verksamhet för att på bästa sätt kunna tillgodose våra kunders behov. Vår kärnverksamhet är bostadsrättsföreningar, men vi har även många uppdrag åt privata och offentliga fastighetsägare och företag.

Vad ska du göra?
I rollen som kundansvarig har du en central roll i vår kundorienterade organisation och huvudansvaret för den löpande dialogen med våra bostadsrättsföreningar. Kundansvarig planerar, driver och följer upp kundteamet så att våra kunder får full tillgång till all den breda fastighetskompetens som finns inom Riksbyggen.

Rollen som kundansvarig innebär att på ett affärsmässigt sätt stärka och utveckla befintliga kundrelationer. Med kunskap om kundernas behov och intressen erbjuder du kundanpassade lösningar utifrån Riksbyggens totala tjänsteutbud och upprättar anbud, offerter och avtal. Kundansvarig säkerställer också en professionell uppstart av nya kunder och nya uppdrag. Du arbetar mot uppsatta försäljnings- och budgetmål och är ytterst ansvarig för intäkter och lönsamhet för dina kunder. Du kommer att arbeta med hela säljprocessen som innebär att proaktivt driva processen från behovsanalys och affärsmöjligheter till avslut och uppstart av uppdraget. Du samarbetar aktivt med vår leveransorganisation och arbetar målinriktat med att säkerställa kundnöjdhet och lönsamhet i uppdragen. Du kommer även att ha en roll som styrelseledamot i några av våra medlemsföreningar.

Kundgruppen består av flera kundansvariga som tillsammans arbetar för att utveckla och driva arbetet framåt och för att nå marknadsområdet gemensamma intäktsmål. Tillsammans med övriga kundansvariga deltar du även i kundaktiviteter såsom tematräffar och mässor. I rollen som kundansvarig kan det innebära arbete på kvällstid vilket kompenseras med en i övrigt flexibel arbetstid.

Vem är du?
Du har en akademisk utbildning från universitet/högskola eller motsvarande, gärna med inriktning på försäljning, teknik- eller fastighetsekonomi. Du har erfarenhet av att arbeta med kundvård och försäljning i tjänsteföretag, gärna inom fastighetsbranschen, samt vana att genomföra och driva avtalsförhandlingar. Det är meriterande om du har erfarenhet av AFF-avtal samt förenings-/styrelsearbete.

Du har stort engagemang och en förmåga att självständigt driva säljprocesser framåt. Du är social och har en god samarbetsförmåga, är bekväm i olika datasystem samt har mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift. För att lyckas i din roll behöver du ha hög servicekänsla och ett strukturerat arbetssätt.

Som person drivs du av att skapa goda kundrelationer och göra lönsamma, långsiktigt hållbara affärer. Du är intresserad av människor och kommunicerar lätt med olika personer internt och externt på ett förtroendeingivande sätt.

Tjänsten kräver B-körkort och tillgång till egen bil.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med möjlig placering i Umeå eller Örnsköldsvik.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Riksbyggen tillämpar provanställning.

Ansökan skickar du till oss senast 2023-03-26 via www.riksbyggen.se under Jobba hos oss/Lediga jobb. Vi arbetar med löpande urval och intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så ansök redan idag!

Vid frågor kontakta marknadsområdeschef Christer Forsgren, christer.forsgren@riksbyggen.se

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss blir ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar.

Är du nyfiken på hur det är hos oss? Se gärna vår film.

Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Försäljning, Account Manager
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Riksbyggen
Hemsida https://www.riksbyggen.se/
Sista ansökningsdag 26 mars 2023 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Riksbyggen är ett kooperativt företag som finns över hela landet. Vi utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter och vi är även en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Oavsett vem du är, var du kommer ifrån eller vad du brinner för står vår dörr öppen för dig. Hos Riksbyggen får du utrymme att utvecklas och forma din karriär. Samtidigt blir du också en del av en stark och trygg gemenskap där vi stöttar varandra. Och där vi jobbar, har roligt och växer tillsammans på vägen mot nya mål. Välkommen in till oss!