Hoppa till innehåll
Riksbyggen logotyp

Ekonomiassistent

Ansök nu
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Som arbetsgivare erbjuder vi möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Oavsett vad du söker, vad du brinner för eller vad du vill uppnå står vår dörr öppen för dig. Välkommen in till en ny framtid på Riksbyggen.Om tjänsten
Som Ekonomiassistent hos Riksbyggen får du möjlighet att utvecklas inom ekonomi i nära samarbete med Förvaltningsekonomerna i teamet. Riksbyggen letar efter en match till teamet både sett till dina personliga egenskaper samt ambition att växa med Riksbyggen.

Vad erbjuder vi?
En utvecklande tjänst med varierande arbetsuppgifter och flertalet kontaktytor
Att bli en del av ett team med härligt arbetsklimat som gärna drar igång aktiviteter för att öka sammanhållningen
Att bli en del av ett företag som lägger stort fokus på dig och din utveckling där du har stora möjligheter att påverka din resa inom företaget.

Arbetsuppgifter
Som Ekonomiassistent kommer du att stötta Förvaltningsekonomerna i teamet med främst administrativa uppgifter. Du kommer att
  • Sköta fakturahantering så som utanordningar, utbetalningar och kvittoredovisningar
  • Stötta upp i enklare budget- och bokslutsarbete
  • Ha kontakt med bostadsrättsföreningar och styrelser
  • Sköta uppdateringar i våra system
Du får även möjlighet att följa med förvaltningsekonomerna ut till bostadsrättsföreningar för att få insikt i deras arbete.

Vem är du?
Vi söker dig som har en kandidatexamen från högskola/ universitet inom ekonomi samt erfarenhet av administrativt arbete. Du bör även tala och skriva obehindrat på svenska då all kommunikation sker på svenska.

Viktigt är att du har en administrativ förmåga och noggrannhet och vara inriktad på att slutföra åtaganden och uppgifter inom deadline. Du behöver vara mycket serviceorienterad och kunna kommunicera via telefon och mejl på ett tydligt sätt. Kunna arbeta såväl självständigt som i grupp samt vara en god lagspelare. Vara öppen för förändring, se utveckling och digitalisering som en naturlig del av arbetet. Du behöver också ha en god förmågan att granska information, förstå konsekvenser av olika förslag och agera vid behov. Kunna agera affärsmässigt, professionellt och skapa en förtroendefull dialog samt kunna se och möta kundens behov både på kort och lång sikt.

Det är meriterande om du har erfarenhet av Agresso eller erfarenhet av bokslutsarbete och redovisning

Som person bör du vara initiativtagande, samarbetsvillig, orädd samt strukturerad.

Vi kan erbjuda dig ett omväxlande arbete med många kontakter, ett gott arbetsklimat och goda möjligheter till utveckling.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Placeringsort för tjänsten är Umeå men arbete på även andra orter inom marknadsområdet kan förekomma.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Riksbyggen tillämpar provanställning. B-körkort är ett krav.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär/Sök jobb senast den 2023-06-07. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan dess, så sök redan idag!

Om du har frågor, kontakta leveranschef Annica Jonsson, annica.x.jonsson@riksbyggen.se
Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss blir ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar.

Är du nyfiken på hur det är hos oss? Se gärna vår film.

Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
07 juni 2023 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Riksbyggen är ett kooperativt företag som finns över hela landet. Vi utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter och vi är även en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Oavsett vem du är, var du kommer ifrån eller vad du brinner för står vår dörr öppen för dig. Hos Riksbyggen får du utrymme att utvecklas och forma din karriär. Samtidigt blir du också en del av en stark och trygg gemenskap där vi stöttar varandra. Och där vi jobbar, har roligt och växer tillsammans på vägen mot nya mål. Välkommen in till oss!

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare