Sjuksköterska / sjuksköterskor, Medicincentrum, Umeå

Sjuksköterska / sjuksköterskor, Medicincentrum, Umeå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Medicincentrum är en del av Norrlands universitetssjukhus och är en stor klinik med ca 300 medarbetare. Hos oss pågår ett spännande utvecklingsarbete där vi ska påverka och utveckla framtidens vård inom det internmedicinska området. Verksamheten spänner över en stor del av det internmedicinska fältet: akutmedicin, gastroenterologi, lung- och allergimedicin, endokrinologi och diabetes samt njurmedicin.

Vi satsar nu på att förtäta vår bemanning för att förbättra arbetsmiljön för samtliga yrkeskategorier. Vi söker nu sjuksköterskor till våra vårdavdelningar, MAVA och SPEVA:

På den medicinska specialistvårdsavdelningen, SPEVA vårdar vi internmedicinska patienter som behöver specialistvård inom framför allt lungmedicin och njurmedicin. Till oss kommer patienter från hela norra regionen som är i behov av specialistvård, både akut och inplanerat. Hos oss på SPEVA har varje sjuksköterska en viktig roll och ditt arbete bidrar till att ge patienten en högkvalitativ vård. För att växa in i rollen och ha förutsättningar att ge den bästa vården så vet vi hur viktigt det är med trivsel på arbetet och möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling. Det finns även möjlighet att fördjupa sig inom specifika områden samt till studiebesök hos våra samarbetspartners inom kliniken. Vi har som första avdelning på NUS implementerat klinisk omvårdnadsledare. Denna funktion innehas av en erfaren sjuksköterska som finns på plats på avdelningen måndag-fredag för att handleda och stötta sina kollegor i alla möjliga frågor som kan dyka upp, hjälpa till med praktiska göromål samt hålla utbildningar och annan kompetensutveckling.

På medicinska akutvårdsavdelningen, MAVA, i Umeå finns totalt 24 vårdplatser för internmedicinska patienter. Vi bedriver specialistvård inom gastroenterologi och endokrinologi. Här har du snabbt möjlighet att skapa en bred kompetens i din yrkesroll som sjuksköterska. Vi har en stor variation och bredd i de diagnoser som våra patienter behandlas för. Vårdtiderna är i regel korta och variationen blir därför stor, den ena dagen är inte den andra lik. Patienterna kommer nästan undantagslöst via akutmottagningen, och de är vår närmaste samarbetspartner. Vi har cirka 250 vårdtillfällen på avdelningen per månad. Vi jobbar med säker hemgång med utskrivningssköterska och som stöd för dig som nyanställd finns även här en klinisk omvårdnadsledare för sjuksköterskor. Alla är delaktiga i utvecklingsarbetet på avdelningen och det är ett roligt sätt att jobba på och skapar en känsla av delaktighet när man får vara med och fatta beslut som rör arbetsmiljön och avdelningens framtid.

Vi som arbetar på Medicincentrum tycker att vi har ett spännande, stimulerande och omväxlande arbete och här får du engagerade kollegor och en stark gemenskap. Hos oss erbjuds alla nyanställda en mentor i samband med att inskolningen avslutas. Region Västerbotten har ett mentorprogram som erbjuder stöd till både mentorer och adepter. Som nyutexaminerad ingår du också i regionens introduktionsår för sjuksköterskor med regelbundna träffar och utbildning. Vi har också fredagsfrukost eller tematräffar med korta föreläsningar om olika aktuella ämnen. Samordningssjuksköterska finns för att säkerställa patientens hemgång samt underlätta arbetet för avdelningens vårdteam. Vi har även hälsoinspiratörer med uppdrag att inspirera kollegorna till en hälsofrämjande livsstil, genom att ta initiativ till olika aktiviteter.

Arbetsuppgifter
Att arbeta på Medicincentrum är utmanande och spännande och som sjuksköterska hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

Det internmedicinska området innefattar många olika diagnoser och du får en mycket bred kompetens och det finns möjlighet att fördjupa och utveckla sin medicinska kunskap. Du lär dig ett akut omhändertagande och blir duktig på att hantera medicinteknisk utrustning. Vi arbetar mycket med klinisk bedömning och samarbete med specialister inom både medicin och andra kliniker.

Du arbetar i team tillsammans med undersköterska och läkare. Teamet utför både akuta och långsiktiga omvårdnads- och medicinska åtgärder utifrån patientens tillstånd och ordination. Som sjuksköterska har du omväxlande arbetsuppgifter; du leder till exempel omvårdnadsarbetet, genomför riskbedömningar och sköter medicinteknisk utrustning. Du arbetar på schema med tjänstgöring dag/kväll och natt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska.
Du är positiv och ansvarstagande samt kan arbeta såväl självständigt som i team. Du behöver vara flexibel och kunna prioritera. Vi har ett prestigelöst klimat där vi alla hjälps åt och delar med oss av vår kunskap för bästa omhändertagande av patienten.

Du har ett genuint intresse för människor, är lyhörd och arbetar med hänsyn och respekt för våra patienter och dina kollegor.

Anställningsvillkor
Antal platser:1
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
A1190422

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2023-03-05
Arbetsgivarens referensnummer: A1190422

Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Upplysningar
Håkan Sandberg
Avdelningschef MAVA
073-088 38 87
090-785 22 73
hakan.sandberg@regionvasterbotten.se
Erika Berg
Avdelningschef SPEVA
090-785 24 72
erika.berg@regionvasterbotten.se

Fackliga kontaktpersoner
Elina Stenlund
Vårdförbundet MAVA
elina.stenlund@regionvasterbotten.se
Per Larsson
Vårdförbundet SPEVA
090-785 24 71
per.larsson@regionvasterbotten.se
Mer info
Kontaktperson Håkan Sandberg
Telefon 073-088 38 87
Email Mejla Håkan Sandberg
Område Umeå
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 mars 2023 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

OM REGION VÄSTERBOTTEN
Genom att samla kraft och kompetens i en gemensam organisation blir vi starkare och kan skapa bättre förutsättningar för en kraftfull, långsiktig och hållbar utveckling för hälso- och sjukvård, regional utveckling, kultur, kollektivtrafik och besöksnäring. En region ger också möjlighet att skapa de bästa förutsättningarna för samverkan med kommunerna.