Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Teletekniker – inriktning Radio/samband

Ansök nu
Vill du arbeta med elektronik, analoga eller digitala sambandslösningar?

Försvarsmaktens telekommunikation- och informationssystemförband (FMTIS) söker en civil tekniker Radio- och samband i Umeå. Tillsammans med arbetskollegorna kommer du att lära dig mycket och ha ett omväxlande och roligt arbete både inne och ute. Du kommer att genomföra ett flertal utbildningar under de första åren på skola i Halmstad (FMTS). Dessa kurser är oftast 1-2 veckor långa, men kan även bestå av längre blockutbildningar.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
Om verksamheten
FMTIS är en landsomfattande organisation inom Försvarsmakten med fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, Genomförandeenhet Norr är en av dem. Enheterna arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system.

Verksamheten är bemannad med både militär och civil personal. Placering kommer att vara vid Genomförandeenhet Norr och arbetsorten är Umeå. Vid FMTIS i Umeå är vi idag 14 medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet som tekniker
 • består i att självständigt eller i arbetslag utföra underhåll, reparationer, modifieringar eller installationer på system/materiel inom radio- och ledningssystem. T ex radio-, tele- och datautrustning, antenner, kablage och batteribankar (UPS) i hytter/fordon/containers eller buren radio samt annan ledningsteknisk materiel.
 • kräver noggrann fortlöpande registrering, uppdatering och dokumentation i stödsystem.
 • utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar. I tjänsten ingår mycket tjänsteresor för att stödja och samarbeta med förband på annan ort. Övernattningar på annan ort förekommer i stor omfattning i första hand förlagt inom det geografiska arbetsområdet Västerbotten, Västernorrland och Jämtland, men även övriga Sverige förekommer.
Kvalifikationer
 • Gymnasial/eftergymnasial utbildning med inriktning mot El/Tele (tele, radio, elektronik), El- och energi eller motsv. kunskaper som arbetsgivaren kan bedöma likvärdiga.
 • Goda kunskaper i elektronik, mätteknik, förbindningsteknik, passiv/aktiv nätutrustning (tele/data), Office (PC-vana).
 • Goda kunskaper i engelska och svenska både i tal och skrift.
 • Körkort, lägst B (manuell växellåda).
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har ett stort tekniskt intresse, är engagerad, serviceinriktad och kan agera självständigt och i grupp. Du är ansvarskännande, kvalitets- och säkerhetsmedveten, har en god problemlösningsförmåga, noggrann och har sinne för ordning och planering.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Kunskap om våra lednings- och sambandssystem samt underhåll inom nämnda teknikområden.
 • Erfarenhet inom radio- och antennmätningar, felsökning på komponentnivå, läsa kopplingsscheman, lödning och aktiv utrustning (TCP/IP).
 • Militär grundutbildning; Signmek, Syte eller TO.
 • Körkort BE, C, CE, Militärt förarbevis för tung lastbil.
Övrigt

Befattningen är civil och i Försvarsmakten benämns tjänsten Teleingenjör.

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Ingen militär erfarenhet krävs för tjänsten, men vid anställning ingår en skyldighet att krigsplaceras, delta i militära/civila utbildningar och olika Försvarsmaktsövningar. Obligatoriska resor till Försvarsmaktens utlandsmissioner förekommer s.k. systemstödsresor (ca 2 veckor/tillfälle idag).

Individuell lönesättning tillämpas. Jourtjänstgöring kan förekomma.

Du bör ha god fysisk förmåga då vi arbetar i fordon eller klättrar på fordonstak.

För tjänsten krävs en godkänd läkarundersökning.

Upplysningar om befattningen

Avdelningschef Umeå, Jonas Jonsson, 076-104 89 50

Sektionschef Boden, Richard Linerudt, 072-519 54 65

Information om rekryteringsprocessen

Personalhandläggare Johan Bäcklund, 073-042 72 49

Fackliga företrädare:

SACO Pär-Erik Lohman
SEKO Matz Felix
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Johan Nestvall-Boo

Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-06-06. Din ansökan skall innehålla CV och ansökningsbrev. Berätta i ansökningsbrevet varför du är intresserad av tjänsten och vad du tror att du kan bidra med tack vare ditt intresse och dina erfarenheter.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
06 juni 2023 (4 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare