Teleingenjör med inriktning mot CBRN

Teleingenjör med inriktning mot CBRN

Befattningen erbjuder

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och du har möjlighet att ha en bra balans mellan arbetsliv och privatliv. Vi ger även möjlighet att träna på arbetstid, generösa arbetstidsavtal, föräldralön samt upp till sju veckor semester per år.

Om enheten

Försvarsmaktens tekniska skola, FMTS, underhåller Försvarsmaktens mark/flygbasmateriel och levererar tekniskt systemstöd. FMTS utför årlig kontroll med tillsyn, underhåll och reparation av CBRNe1-utrustning från hela landet.

Befattningen kommer att tillhöra Markverkstad Norr, en avdelning med ca 155 medarbetare som bedriver verksamhet i Umeå, Arvidsjaur, Boden, Luleå och Vidsel. Tjänstens enhet har sin huvudsakliga arbetsort i Umeå och ditt arbetsområde riktar sig mot CBRNe1-utrustningen.

Vill du veta mer om vad Markverkstaden gör? Kolla in denna länk: Film Markverkstaden

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet består huvudsakligen av förebyggande och avhjälpande underhåll av Försvarsmaktens indikerings -och varningsinstrument för CBRN-ämnen. Uppgifterna handlar bl.a. om felsökning, driftsättning, kvalitetskontroller och vidmakthållande av Försvarsmaktens olika typer av detektorer med tillhörande datorprogramvara. Utlandstjänstgöring kan förekomma.

Krav
Kvalifikationer
  • Eftergymnasial utbildning med teknisk inriktning eller kompetens från yrkeserfarenhet
  • Aktuell erfarenhet av arbete med instrumentunderhåll och kalibrering.
  • Goda kunskaper i engelska samt god IT-förmåga i Windowsmiljö
  • B-körkort
Personliga egenskaper

Du är en lagspelare som arbetar bra självständigt likväl som i grupp. Du har ett teknikintresse och kan uppvisa struktur, resultatorienterad och kvalitetsmedvetenhet. Du är flexibel och kan med lätthet ställa om ditt fokus och anpassa dig i en föränderlig miljö. Vidare söker vi dig som har en positiv attityd, som är serviceinriktad och vill vara med och utveckla den CBRN-tekniska underhållsverksamheten inom Försvarsmakten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Tveka inte att söka om du tror att du skulle passa hos oss!

Meriterande
  • Erfarenhet av arbete inom liknande område i försvarsmakten
  • Erfarenhet av arbete med PRIO(SAP)/LIFT
  • Tidigare erfarenhet av flerårig praktisk tjänstgöring av service- och underhållsarbete på elektronisk utrustning, felsökningsmetodik analog/digital teknik
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Civil tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Umeå
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:

Tf sektionschef Jennifer Ljungblad: 076-139 67 03

För information om rekryteringsprocessen kontakta:

HR-generalist Josef Larsson: 073-351 44 23

Fackliga företrädare:

SACO: Håkan Eliasson
OFR-S: Tony Svensson
SEKO: Jörgen Jansson, Irene Ström
OFR-O: Anders Norén

Samtliga kontaktas via tfn 035-266 20 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-01-27. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 27 jan 2023 (1 dag kvar)