Hoppa till innehåll
Ansök nu
Mekaniker GSS/K

1.CBRN-kompaniet växer och söker därför två drivna individer för anställning som mekaniker.

Befattningen erbjuder

En omväxlande vardag där du som mekaniker gör skillnad genom att underhålla och modifiera Försvarsmaktens materiel och fordon.

Om enheten

1.CBRN-kompaniet är Försvarsmaktens främsta resurs inom CBRN-området och vår personal tränas för att kunna lösa uppgifter med hög grad av komplexitet, till vardags såväl som vid kris och krig. Utöver beredskap och insatser leder kompaniet även värnpliktsutbildning för att krigsplacera soldater i armén, marinen och flygvapnet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som mekaniker kommer du främst att vara inriktad mot reparation av fordon, maskiner, tekniskt stödmateriel och aggregat. Utöver din huvudtjänst som mekaniker på 1.CBRN-kompaniet så är du också en lagspelare för hela Umeå garnison. Detta innebär att du tillsammans med dina kollegor även förväntas lösa alla möjliga utmanande uppgifter som vår föränderliga omvärld skapar - ett lagarbete som ger vänner för livet.

Kvalifikationer
 • Godkänd militär grundutbildning med värnplikt eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Grundkurs Mekaniker i Försvarsmakten eller kunskaper som arbetsgivaren bedömer likvärdiga.
 • Körkort lägst B.
 • Svenska och engelska i både tal och skrift.
Personliga egenskaper

Som mekaniker söker vi dig som har ett stort intresse för att reparera och skruva i fordon och materiel. Du finner lösningar på problem och är nyfiken på hur saker fungerar. Du har hög personlig mognad då tjänsten ställer stora krav på omdöme och integritet. För att trivas i tjänsten ser vi att du har god förmåga att arbeta i grupp. På grund av intensiva utbildningar och övningar krävs en hög inlärningsförmåga samt hög flexibilitet eftersom övnings- och insatsmiljön ofta är dynamisk.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Relevant arbetslivserfarenhet från Försvarsmakten som exempelvis Mekaniker, Reservdelssoldat, etc.
 • Aktuell arbetslivserfarenhet vid civil eller militär verkstad i mer än ett år.
 • Erfarenhet av internationell militär tjänst.
 • Militära förarbevis på: tung lastbil, tungt släp, minibuss, terrängbil (lätt & tung), hjullastare, bandvagn, truck, etc.
 • Körkortsbehörighet A, C/CE.
 • Fortbildningskurser inom markmekanik, t ex. soldatburna vapen, normfordon Scania, Försvarsmaktens elektriska anläggningar i fält med mer.
 • Kunskaper i MS Office-paketet
 • Kunskaper inom affärssystem SAP eller PRIO.
Övrigt

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning enligt Försvarsmaktens avtal för gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K) som inleds med 6 månaders provanställning.

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Umeå

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

För upplysningar om befattningen kontakta:

Alexander Glans samt Anton Palmgren.

Fackliga representanter

OFR/O Mikael Mosten

SEKO Mattias Jonsson

SACO Erik Frankel Uhlin

Samtliga kontaktpersoner nås via växeln på 090-17 55 00

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-16. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Bifoga även intyg/betyg från Grundutbildning (GU), GMU, värnplikt, militärtjänstgöring eller andra intyg som styrker att du uppfyller kraven och/eller det meriterande för tjänsten.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Totalförsvarets skyddscentrum, SkyddC, i Umeå är Försvarsmaktens kunskapscentrum för skydd mot strålning, smitta och gift så kallade CBRN-händelser. Enheten utvecklar inte bara Försvarsmaktens förband inom området utan säkerställer också förmågan vid Försvarsmaktens övriga delar. SkyddC arbetar därför med både utbildning och utvecklingsfrågor samt ansvarar för att vidmakthålla nationell och internationell beredskap på området. Centrumets funktion är försvarsgemensam vilket innebär ett löpande samarbete med ett antal myndigheter inom vårt sakområde. Vid SkyddC arbetar drygt 140 civilt och militärt anställda. Budgeten för enheten omsluter cirka 140 miljoner kronor per år.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
16 juni 2023 (18 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare