Hoppa till innehåll
Ansök nu
Kundmottagare

Totalförsvarets skyddscentrum söker kundmottagare till logistikenhetens tekniska kundmottagning (TKM).

Kundmottagare vid teknisk kundmottagning ansvarar för underhållplanering på lokal nivå för Försvarsmakten. Vi bistår våra kunder med tekniskt stöd i olika former. Våra kunder är olika typer av förband som både är placerade lokalt i Umeå och från övriga delar av landet.

Om enheten
Logistikenheten (LogE) ansvarar på garnisonschefens uppdrag för förrådshållning av krigsförbanden i garnisonen. Uppdraget omfattar bl. a. materieluppfyllnad, mobilisering och krigsplacering, tekniska tillsyner och tekniskt underhållsarbete. LogE ansvarar på garnisonschefens uppdrag för en stor del av den tillståndspliktiga verksamhet som bedrivs inom garnisonen. TKM är en sektion som tillhör Teknisk avdelning (TekA) och är en del av Logistikenheten. TKM Umeå ansvarar för materielplanering på lokal nivå för Försvarsmakten och bistår våra kunder med tekniskt stöd i olika former.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Ditt arbete är till huvudsak uppdelat i två olika delar: En del består i att bemanna en kundmottagning med olika arbetsuppgifter inom bland annat materielunderhåll samt mindre reparationer. Denna uppgift består till stor del av planering och prioritering av reparationer av materiel. Den andra delen av arbetet består i drift av Umeå garnisons vård-, spolanläggningar samt lånebilsflottan. Arbetet ställer krav på dialog med olika förband och mindre enheter samt underhållsleverantörer både inom och utanför Försvarsmakten. Huvuddelen av beställnings- och redovisningsarbetet genomförs i Försvarsmaktens IT-system PRIO (SAP) samt LIFT.

Arbetslaget som du ingår i löser många olika uppgifter där du kommer att bistå med din kompetens.

Krav
Kvalifikationer
 • Fordonsteknisk utbildning eller annan utbildning alt. arbetslivserfarenhet som av arbetsgivaren bedöms vara likvärdig.
 • Goda datorkunskaper och erfarenhet av att arbeta i MS office.
 • Körkortsbehörighet B
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.
Personliga egenskaper
Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare. Vi ser därför att du är van och trivs i samarbetet med andra och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Tidigare arbetslivserfarenhet från fordonsverkstad eller motsvarande
 • Kunskap/erfarenhet angående Försvarsmaktens fordons- och materielsystem
 • Relevant erfarenhet som tidigare anställd i Försvarsmakten.
 • Tidigare erfarenhet av Försvarsmaktens IT-system LIFT och PRIO (SAP)
 • Körkortsbehörighet C
 • Truckkörkort
 • Erfarenhet inom affärssystem PRIO/SAP.
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Särskild visstidsanställning (SÄVA) i 1 år.
Sysselsättningsgrad: Heltid. Största delen av arbetet är förlagd på dagtid och under vardagar, men det kan förekomma schemalagd tjänstgöring under andra tider.
Arbetsort: Umeå. Resor i tjänsten förekommer för såväl arbete som egen utbildning.
Tillträdesdatum: Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning tillämpas

För upplysningar om befattningen kontakta:

Alexander Glans

Fackliga företrädare:

OFR/O Mikael Mosten

OFR/S Per Eriksson

SEKO Mattias Jonsson

SACO-S Eric Uhlin Frankel

Samtliga kontaktpersoner nås via växeln på 090-17 55 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-10-09 Din ansökan bör innehålla CV samt personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Totalförsvarets skyddscentrum, SkyddC, i Umeå är Försvarsmaktens kunskapscentrum för skydd mot strålning, smitta och gift så kallade CBRN-händelser. Enheten utvecklar inte bara Försvarsmaktens förband inom området utan säkerställer också förmågan vid Försvarsmaktens övriga delar. SkyddC arbetar därför med både utbildning och utvecklingsfrågor samt ansvarar för att vidmakthålla nationell och internationell beredskap på området. Centrumets funktion är försvarsgemensam vilket innebär ett löpande samarbete med ett antal myndigheter inom vårt sakområde. Vid SkyddC arbetar drygt 140 civilt och militärt anställda. Budgeten för enheten omsluter cirka 140 miljoner kronor per år.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
09 okt. 2023 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare