Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Handläggare arbetsmiljö och rehabilitering till Totalförsvarets skyddscentrum

Ansök nu
Nu har du chansen att arbeta i en spännande och utvecklande organisation där det händer mycket. Totalförsvarets skyddscentrum (SkyddC) strävar efter att ständigt utveckla och förbättra arbetsmiljön. Vi söker nu en handläggare med inriktning arbetsmiljö och rehabilitering. Befattningen är placerad vid staben, på Personalavdelningen, och är underställd HR-chefen. På avdelningen arbetar även 2 HR-generalister, HR-administratör och Chefssekreterare.

Här möts du av ett utmanande arbete där du har eget ansvar. Det innebär en varierad tillvaro där ingen dag är den andra lik. Det finns goda möjligheter till personlig och yrkesmässig utveckling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Säkerställa att chefer inom SkyddC har kunskap om och tillgång till verktyg och information för att kunna genomföra sina uppgifter inom arbetsmiljö och rehabilitering. I huvudsak innebär det följande:
 • Identifiera utbildningsbehov hos chefer samt utveckla och genomföra utbildningar inom arbetsmiljö- och rehabiliteringsområdet.
 • Analysera och utveckla arbetssätt, processer, riktlinjer och verktyg gällande arbetsmiljö och rehabilitering.
 • Arbeta med omvärldsbevakning av ny lagstiftning och delta aktivt i nätverk och arbetsgrupper.
 • Administrera arbetsskadeanmälningar samt anmäla om olycksfall och tillbud till Försäkringskassan och Arbetsmiljöverket.
 • Sammakalla och genomföra arbetsmiljökommitté.
 • Ansvara för den årliga arbetsmiljörevisionen.
 • Ansvara för genomförandet och deltaga vid skyddsronder.
 • Analysera, stödja och driva arbetet kring medarbetarundersökningen
 • Vara konsultativt stöd till chefer inom SkyddC vid rehabilitering och arbetsanpassning.
 • Löpande personalhandläggningsärenden och statistik.
KRAV

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom HR-området eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms vara relevant. Vi vill också att du har:
 • Erfarenhet av att jobba med systematiskt arbetsmiljöarbete samt rehabilitering.
 • Goda kunskaper inom arbetsmiljölagstiftning.
 • Goda kunskaper inom arbetsrätt kopplat till rehabilitering.
 • Goda kunskaper om olika aktörers roll inom rehabilitering.
 • B-körkort
Personliga egenskaper

Vi söker dig som är van att arbeta proaktivt för att förebygga ohälsa och har drivkraft att uppnå resultat som bidrar till våra arbetsmiljömål. Det är viktigt att du besitter förmåga att förstå flera perspektiv samtidigt, se möjligheter och vara lösningsinriktad. Det krävs också att du har en hög integritet, är lyhörd och har en god förmåga att på ett strukturerat sätt arbeta självständigt såväl som i grupp. Du har lätt för att kommunicera i tal och skrift. Du har ett konsultativt arbetssätt och vill få andra att växa. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Tidigare arbetat inom Försvarsmakten.
 • Att ha arbetat med systematiskt arbetsmiljöarbete vid en statlig myndighet
Övrigt

Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Tillträde enligt överenskommelse.
Individuell lönesättning tillämpas.

Upplysningar om befattningen

Fredrik Andersson

Fackliga företrädare

SACO Eric Frankel Uhlin
OFR/o Mikael Mosten
SEKO Mattias Jonsson

Samtliga kontaktpersoner nås via växeln på 090-175500.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 2023-05-31. Din ansökan bör innehålla CV och ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Totalförsvarets skyddscentrum, SkyddC, i Umeå är Försvarsmaktens kunskapscentrum för skydd mot strålning, smitta och gift så kallade CBRN-händelser. Enheten utvecklar inte bara Försvarsmaktens förband inom området utan säkerställer också förmågan vid Försvarsmaktens övriga delar. SkyddC arbetar därför med både utbildning och utvecklingsfrågor samt ansvarar för att vidmakthålla nationell och internationell beredskap på området. Centrumets funktion är försvarsgemensam vilket innebär ett löpande samarbete med ett antal myndigheter inom vårt sakområde. Vid SkyddC arbetar drygt 140 civilt och militärt anställda. Budgeten för enheten omsluter cirka 140 miljoner kronor per år.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare