Hoppa till innehåll
Clockwork logotyp

Systemingenjör inom automationsteknik till Norrmejerier

Ansök nu
Om oss
På Norrmejerier arbetar idag ca 500 stolta medarbetare vars hjärta slår lite extra för Norrland. Vi har ett värdefullt syfte - att göra gott. För att kunna bidra till en bättre morgondag behöver vi vara lönsamma idag och det är allas vårt ansvar att bidra till våra gemensamma mål. Till vår framtid.

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 390 lokala bönder varav 308 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt®, Norrlogisk® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter ca 500 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.

Läs mer om hur det är att arbeta på Norrmejerier på https://www.norrmejerier.se/jobba-med-oss


Dina arbetsuppgifter
Vill du bidra med dina kunskaper inom Operational Technology (OT) med fokus på HMI och PLC utveckling samt vill ha ett varierande och utvecklande arbete? Vi letar efter dig som brinner för utveckling- och förbättringsarbete och vill jobba med ett starkt varumärke i ett norrländskt företag med högkvalitativa system och livsmedelsprodukter. Välkommen till Norrmejerier - här trivs vi att arbeta tillsammans och Göra gott för Norrland!

Som systemingenjör på Norrmejerier kommer du att arbeta nära verksamheten och våra stödfunktioner som t ex vår underhållsavdelning i syfte att optimera och utveckla våra tekniska system kopplat till vår produktion. I arbetsuppgifterna ingår utvecklingsarbete, testning, driftsättning och support samt att du är delaktig i våra produktionsprojekt. Du kommer att vara vår expert på och ha övergripande ansvar över vårt HMI system som idag består av InTouch och System Platform samt i arbetet med Siemens S7 PLC system.

Som systemingenjör får du en viktig roll för att utveckla lösningar samt genomföra kontinuerliga förbättringar för att optimera och förbättra befintliga processer. I arbetet ingår även att aktivt delta i vårt arbete med att förbättra arbetsrutiner, dokumentation samt utveckla interna kompetenser. IT inom Norrmejerier är en integrerad del av hela affärsprocessen och här jobbar vi med teknik i framkant, här får du möjligheten att jobba i en tillverkningsindustri med hög automationsgrad. Vi är ett hängivet team på drygt 10 personer som arbetar med vår digitaliseringsresa och driver vår digitala transformation där du blir en del i teamet med att utveckla morgondagens systemstöd för Norrmejerier.
Din profil
För att trivas hos oss behöver du vara en lagspelare som tycker om att ha många kontaktytor samtidigt som du kan agera självgående i specifika arbetsuppgifter. Du trivs med varierande uppgifter och vill arbeta med ständiga förbättringar genom automation och systemstöd. Du tar dig an dina uppgifter på ett strukturerat sätt och arbetar metodiskt med god analytisk förmåga. Du kommunicerar på ett skickligt sätt i både tal och skrift både på svenska och engelska. För att lyckas i rollen är det en förutsättning att du tycker det är stimulerande att hantera, genomföra och implementera komplexa processer och problemlösningar.

Vi tror att du har minst fem års arbetslivserfarenhet av utveckling inom HMI och PLC system, med dig i bagaget har du även en utbildning till system- eller automationsingenjör från högskola eller yrkeshögskola alternativt skaffat dig en likvärdig kompetens genom tidigare arbeten. Det är av vikt att du har erfarenhet av industriella projekt. Har du dessutom jobbat med utveckling mot SQL Server, Siemens S7 PLC-system, InTouch och System Platform är det inte osannolikt att vi tar ett extra glädjeskutt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering inom Norrmejeriers IT-avdelning men du är placerad på Umeå mejeri tillsammans med andra kollegor från IT. Resor mellan våra anläggningar ingår i arbetet, därav är B-körkort ett krav.

Vi erbjuder dig

Här finns ett spännande arbete i en stimulerande miljö med möjlighet till yrkesutveckling där du får utlopp för dina färdigheter i en flexibel organisation. Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet där vi tillsammans skapar en arbetsplats där vi hjälper varandra att lyckas. Vi månar om vår personal och satsar på intern rörlighet, att våra medarbetare får växa, både på ett personligt och professionellt plan och erbjuder en rad fina förmåner. Vårt förhållningssätt genomsyras av våra värdeord som är glädje, stolthet och flexibilitet.

Välkommen in med din ansökan!
Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Bemanning & Rekrytering. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta Katarina Norberg via tfn. 070-821 53 28 alt. IT-chef Marcus Lithner via tfn. 070 643 34 75. Vi arbetar löpande med rekryteringsprocessen så ansök med CV och personligt brev så snart som möjligt via www.clockworkpersonal.se, dock senast den 14e juni.

Kontaktperson
Katarina Norberg
+46 70 812 53 28
katarina.norberg@clwork.se


Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
13 juni 2023 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

På Norrmejerier arbetar idag ca 500 stolta medarbetare vars hjärta slår lite extra för Norrland. Vi har ett värdefullt syfte - att göra gott. För att kunna bidra till en bättre morgondag behöver vi vara lönsamma idag och det är allas vårt ansvar att bidra till våra gemensamma mål. Till vår framtid. Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 390 lokala bönder varav 308 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt®, Norrlogisk® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter ca 500 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år. Läs mer om hur det är att arbeta på Norrmejerier på https://www.norrmejerier.se/jobba-med-oss

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare