Miljö- och kvalitetsansvarig

Miljö- och kvalitetsansvarig

Har du ett brinnande intresse för miljö- och kvalitet och trivs som bäst i en koordinerande roll med många kontaktytor? Busspoolen söker en nyckelspelare till deras verksamhet som kommer arbeta med miljö-, kvalitet-, trafiksäkerhet- och arbetsmiljöfrågor.

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Busspoolen Västerbotten AB.

Om företaget

Busspoolen är ett utvecklingsbolag för 16 små och medelstora bussföretag i Västerbotten och södra Lappland. De är det lokala bussbolaget i länet som skapat förutsättningar för att få till rätt pris, hög kvalitet och god service till deras kunder sedan 1990. Med trippel A-status sedan 2001, högsta kreditvärdighet enligt UC och även med i SafeTrade-registret endast för att dokumenterat seriösa entreprenörer och leverantörer till offentliga sektorn.

Busspoolens affärsidé är att genom samordningsaktiviteter mellan entreprenörerna som gemensam profilering, utvecklande samarbetsformer, gemensamma inköp, kontinuerlig kvalitets- och kompetensutveckling erbjuda deras kunder en säker och miljövänlig kollektivtrafik till rätt priser, hög kvalitet och en kundanpassad service. Kunderna utgörs av den regionala kollektivtrafikmyndigheten i Västerbotten/Länstrafiken, Västerbottens läns landsting och kommunerna i länet. Till deras kunder kan de även räkna researrangörer, resebyråer, föreningar, företag och andra som behöver deras tjänster.

Arbetsuppgifter

Som miljö- & kvalitetsansvarig kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefatta ansvar för att leda och utveckla verksamhetens miljö- och kvalitetsarbete. Du arbetar i ett kvalitet- och miljöledningssystem med underhåll, uppdatering och förbättringar av dessa samt arbete med policys, riskanalyser och styrande dokument. Även frågor inom systematiskt trafiksäkerhetsarbete och arbetsmiljöarbete och GDPR är en viktig del av ditt arbete.

Tillsammans med driftsansvariga chefer vidareutvecklar du serviceorganisationens leverans. Du ansvarar för våra säkerhetsrutiner och att de efterlevs samt säkerställer att medarbetarna har genomgått relevanta utbildningar. Du ansvarar också för att vår utrustning uppfyller nödvändiga lagkrav, att Arbetsmiljörevisioner genomförs och driver implementering och förvaltning av kvalitetssystem såsom ledningssystem/ISO-certifiering. Vidare stöttar du även organisationens chefer löpande med att utveckla processer och rutiner kopplat till arbetsmiljö, miljö och kvalitet. Rollen omfattar även ett ägarskap för vissa leverantörsrelationer som är kritiska för företagets leverans.

Du erbjuds en arbetsplats där du får vara med och bidra till att driva innovation, utveckla nya koncept och skapa en miljö där alla trivs och vill vara. Vidare får du mycket frihet under ansvar och vi tror att du som har rätt inställning och vilja att lära dig kan få möjlighet att lära dig allt om miljö- och kvalitetsarbete i den här rollen.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Goda kunskaper inom administration
* Tidigare erfarenhet från en koordinerande roll
* Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
* Kunskap om miljöbalken med tillhörande regelverk
* Övergripande kunskaper inom arbetsmiljö
* Utbildning inom kvalitet- och miljöledning eller annan erfarenhet som är relevant för tjänsten är starkt meriterande

Busspoolen lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Denna roll innebär både intern och extern service och vi tror därför du som söker är uppmärksam, tillmötesgående och trivs med att hjälpa andra. Vidare är du lyhörd och kommunikativ, samt har god förmåga att instruera och utbilda andra. Du ser helheten i flöden och är en duktig koordinerare där du strukturerar ditt arbete metodiskt med hänsyn till deadlines, kostnader och utgifter. Därtill är du noggrann och mån om att kvalitetssäkra ditt arbete. Du har god förmåga att prioritera och arbeta fokuserat även i perioder med hög arbetsbelastning där du arbetar strategiskt för att kunna leverera efter förväntningar. Därtill arbetar du självgående och tar ägandeskap för att leverera med goda resultat.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Umeå
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.bravura.se
Sista ansökningsdag 24 mars 2023 (49 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.