Gruppchef lokförare Umeå

Gruppchef lokförare Umeå

Som gruppchef för ett antal lokförare i Umeå leder du och coachar dina medarbetare mot företagets gemensamma mål. Om du gillar människor, utveckling och att fixa fredagsfika till dina medarbetare är det här jobbet för dig. Vi erbjuder ett härligt gäng med kollegor, möten med våra kunder samt ett nära ledarskap i en platt organisation.

Du trivs med att leda människor. Du drivs av att göra det som är bra bättre. Jobbet som gruppchef på Vy Tåg i Umeå innehåller såväl personalansvar, med allt vad det innebär, som ekonomi- och resultatansvar.

Arbetsuppgifter
Din viktigaste arbetsuppgift är att tillsammans med dina medarbetare skapa rätt förutsättningar att göra ett så bra jobb som möjligt. Dessutom:
  • Jobbar du ombord i tågen så att du alltid förstår dina medarbetares förutsättningar och våra kunders behov.
  • coachar du mot våra övergripande mål och verkar för ständiga förbättringar.
  • följer du upp olika resultat mot dess nyckeltal.
Kvalifikationer
Du jobbar självständigt, är initiativrik, flexibel och vågar sätta ner foten om det behövs. Du anpassar ditt ledarskap efter de människor, situationer och förutsättningar som gäller just då.
Dessutom är du:

  • en god kommunikatör som med kommunikativa verktyg skapar rätt förutsättningar för medarbetarna att utföra sitt jobb, och nå våra mål.
  • målinriktad med intresse av att mäta och följa upp arbetet och förbättra när så krävs
  • nyfiken och öppen för nya idéer och metoder
  • ivrig att uppnå hög medarbetar- och kundnöjdhet.
Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen är du idag lokförare, eller har erfarenhet från en liknande ledande befattning från transportbranschen.
Dessutom har du:

  • goda kunskaper i Officepaketet
  • erfarenhet av ledarskap och resultatansvar
  • erfarenhet av att arbeta mot och följa upp kvalitativa nyckeltal.
Mer info
Kontaktperson Christer Berglund
Email Mejla Christer Berglund
Område Umeå
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, HR & Personal, Personalchef, Transport & Logistik, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.vy.se
Sista ansökningsdag 27 sept 2020 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vygruppen är en nordisk transportkoncern med en omsättning på cirka 15 miljarder NOK och omkring 10 500 anställda i Norge och Sverige. Koncernens affärsområden är persontrafik med tåg och buss samt mobilitet och turism. Vy satsar på att utveckla hållbara transportlösningar, förbättra kundupplevelsen och göra det enklare att resa kollektivt från dörr till dörr.


Vy Tåg
är dotterbolaget som agerar på den svenska järnvägsmarknaden. Omsättningen är cirka 1 000 miljoner kronor, vi har omkring 700 anställda och fem trafikuppdrag: Norrtåg, Värmlandstrafik, X-trafik, Krösatågen och från december 2020 även nattågstrafiken på övre Norrland. Dessutom har vi egen helgtrafik Karlstad-Oslo och kör snabbtåg Oslo-Göteborg i samarbete med vår ägare.