Projektledare och marknadsförare

Projektledare och marknadsförare

Visit Umeå AB letar en projektledare/marknadsförare som tillsammans med ansvarig för affärsområde centrum ska arbeta för en attraktiv och levande stadskärna. Detta arbete inkluderar allt från skapande och genomförande av evenemang till marknadsföring och storytelling av allt det intressanta innehåll som finns i Umeå centrum. Vi letar efter en kreativ marknadsförare med brinnande intresse för att bygga relationer och att skapa attraktiva mötesplatser.

Rollen som projektledare och marknadsförare för Umeås centrum innebär:
 • Skapa och implementera aktiviteter som bygger centrums varumärke och driver besökare till centrum.
 • Marknadsföringsarbete i form av att skapa engagerande innehåll till digitala och sociala medier samt webbplats.
 • Agera beställare mot mediabyrå, fotograf, filmare och andra leverantörer som hjälper oss i resan med att skapa innehåll och synlighet.
 • Skriva pressmeddelanden och säkerställa att dessa når rätt journalister.
 • Omvärldsbevakning och trendspaning som du tar med in i ditt arbeta för att utveckla nya aktiviteter och ny marknadsföring.
 • Säkerställa kompetens- och kunskapsöverföring hos medlemsföretagen inom marknadsförings- och kommunikationsområdet.

Vi letar en person som är:
 • Erfaren projektledare som arbetar strategiskt, strukturerat och målmedvetet.
 • Drivande, handlingskraftig, har stor initiativförmåga och förmågan att hålla igång många olika frågor.
 • Social och bra på att knyta nya kontakter.
 • Har god affärsförståelse.
 • Erfaren marknadsförare/kommunikatör: van att kommunicera med olika typer av målgrupper samt har intresse och erfarenhet från digitala produkter/tjänster och marknadsföring.
 • Kreativ och nyfiken: Du vågar testa nytt och kommer gärna med idéer som tar oss framåt.

Vi letar efter en person som gillar att arbeta både strategiskt och operativt. Du har goda kunskaper i att formulera texter samt bra känsla för bild och form samt erfarenhet av projektledning. Du drivs av möjligheterna med att bygga relationer, skapa attraktiva mötesplatser samt av att marknadsföra dessa.

Du har goda kunskaper i Office-paketet. Du har en högskoleutbildning eller motsvarande kompetens med inriktning kommunikation och/eller marknadsföring (magisterexamen). Du har mycket goda kunskaper i både svenska och engelska. Du rapporterar in till ansvarig för affärsområde centrum.
Mer info
Kontaktperson Martin Lindfors
Telefon 070-364 48 28
Email Mejla Martin Lindfors
Område Umeå
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.visitumea.se
Sista ansökningsdag 2 feb 2020 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Visit Umeå AB har ca 200 medlemmar i Umeås centrum, som är en av
Umeås viktigaste och mest självklara mötesplatser. Här finns ett brett och rikt utbud av handel, caféer, restauranger, nöje, kultur, evenemang, aktiviteter, hotell och mycket mer. Visit Umeå arbetar tillsammans med sina medlemmar och övriga centrumintressenter, som ex Umeå kommun och fastighetsägare, med att skapa och upprätthålla ett attraktivt och levande centrum. Utöver centrumfrågor så arbetar Visit Umeå AB också med att utveckla, marknadsföra och sälja Umeå och Umeåregionens turistiska innehåll mot nationella och internationella målgrupper.