Laboratorieingenjör inom cellodling till Nordic Biomarker

Laboratorieingenjör inom cellodling till Nordic Biomarker

Nordic Biomarker är ett snabbt växande bioteknikföretag med rötterna i koagulationsdiagnostik. Vi behöver nu bli fler medarbetare som kan bidra till vår fina Nordic-anda som återspeglas i värdeorden Tillsammans, Glöd och Stolthet. Är du en laboratorieingenjör som känner igen dig i våra värdeord? Då är det kanske dig vi söker till vårt huvudkontor i Umeå. Vi erbjuder dig stora möjligheter att utvecklas och lära dig nytt inom området, samt vara med och forma avdelningens framtid.

Ansvarsområden
Laboratorieingenjören ingår i en grupp med två andra laboratorieingenjörer samt ansvarig chef, tillika platschef. Ditt arbete är inom cellodling, där du utefter befintliga processer, arbetar självständigt med produktion av våra antikroppar. Huvudsakliga arbetsuppgifter är cellodling, proteinrening, flödesfiltrering, lösningsberedningar och allmänt laboratoriearbete. Dina kontaktytor är produktion, FoU samt avdelningarna för kvalitet och kvalitetskontroll.

Vem är du?
Du har naturvetenskaplig eller teknisk högskoleutbildning inom biokemi, bioteknik, molekylärbiologi eller närliggande område. Det är viktigt att du har några års erfarenhet av steriltekniskt arbete samt erfarenhet av laboratorie-/produktionsarbete med cellodling och proteinrening. Arbetet kräver goda Office-kunskaper samt goda kunskaper i engelska och svenska både i tal och skrift.

I denna roll är det även viktigt att du är strukturerad och noggrann samt trivs med praktiskt arbete i laborativ miljö.

Vilka är vi?
  • Vi är en svensk originaltillverkare av kvalitetsreagens för koagulationsdiagnostik som tillgodoser kunder runt om i världen med kundanpassade lösningar.
  • Vi utför kontinuerlig forskning och utveckling samt har en växande produktportfölj.
  • Vi finns i Umeå.
Din ansökan
Nordic Biomarker AB samarbetar med Vedea rekrytering och Åsa Holmström, 072-05 05 280. Du är välkommen med din ansökan senast den 23 februari 2020 via www.vedea.se/CV, märk din ansökan med LABORATORIEINGENJÖR.
Mer info
Kontaktperson Åsa Holmström, rekryteringskonsult
Telefon 072-0505280
Område Umeå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.vedea.se
Sista ansökningsdag 23 feb 2020 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Med världen som marknad är Nordic Biomarker ett litet storföretag inom bioteknik, som under samma tak forskar, utvecklar, tillverkar och säljer kvalitetsreagens för koagulationsdiagnostik. Vi växer snabbt – utöver en omsättningsökning på hela 50 % det senaste året så har vi blivit trångbodda. I Umeå är vi för närvarande 27 medarbetare som ser fram emot att få flytta in i våra nya lokaler i slutet av 2020. Besök gärna www.nordicbiomarker.com.