Teamledare - Vattenfall Vattenkraft

Teamledare - Vattenfall Vattenkraft

Vill du vara med och fortsätta utveckla produktionsverksamheten inom Vattenfall Vattenkraft? Den 1 juli, 2017 gick Vattenfall Vattenkraft in i en ny organisation som består av tre enheter; Produktion, Underhåll och Projekt & Teknik, samt avdelningar för HR, Business Control & Asset Management och Verksamhetsutveckling.

I den nya organisationen står produktionen i centrum. Huvuduppdraget för det lokala produktionsteamet är att dagligen, även i längre perspektiv, ansvara för att anläggningarna är tillgängliga för produktion.

Det skapar stora möjligheter, men ställer även krav på vår förmåga att utmana invanda metoder och arbetssätt - vilket är nödvändigt i utvecklingen mot ökad effektivitet och hållbarhet i våra processer och arbetsflöden. När omvärldens förväntningar ständigt ökar, är det av stor vikt att vår nya organisation lägger grund och skapar rätt förutsättningar för säkerhet, flexibilitet och samarbete över enhets- och avdelningsgränser.

Vi söker nu en teamledare till vårt produktionsteam i Stornorrfors. Teamet ingår i enhet Produktion Västerbotten SYD, avdelning Produktion Nord. I teamet arbetar en teamledare och 6 produktionstekniker. Vi utgår från Stornorrfors och ansvarar för anläggningarna Stornorrfors och Pengfors. Gruppen hanterar också kringliggande dammar och 14 mindre pumpstationer.

Din roll
Som teamledare kommer du att ansvara för:
  • Arbetsledning, resursplanering och följa upp teamets arbetsuppgifter
  • Säkerställa beredskapsorganisationen
  • Systematiskt arbetsmiljöarbete
  • Samordna och ansvara för att rutiner och riktlinjer följs
  • Avvikelserapportering, orderhantering och genomföra tillståndskontroller
  • Utföra delegerade arbetsuppgifter från gruppchef
  • Aktivt driva och utveckla arbetssätt för pulsmöten, förbättringsmöten och underhållsprocessen
  • Utföra arbetsuppgifter inom ramen för samordningsansvaret för fast driftställe
Utöver detta kommer du att arbeta med praktisk och teoretisk problemlösning och vara vår lokala kontaktperson. Tjänsten är en heltidstjänst, beredskap/jour kommer att ingå.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig med gymnasial, eller eftergymnasial utbildning inom till exempel teknik/el/elkraft. Du har gärna några års erfarenhet av en roll som arbetsledare och du har förståelse för hur en vattenkraftsstation är uppbyggd. Du bör ha ett brett tekniskt intresse och är kunnig inom ditt område. Meriterande om du har kunskap om LEAN och förbättringsarbete.

Som person är du positiv, initiativtagande och du motiveras av att ta ansvar. Du har en god kommunikationsförmåga, inger förtroende och har lätt för att skapa relationer. Du brinner för människor, teknik och problemlösning och visar ett stort engagemang. Vidare är du strukturerad, har god planeringsförmåga och du tycker det är viktigt att arbeta med ständiga förbättringar.

Arbetet kräver datorvana och att du har lätt för att lära dig olika system. Det är meriterande om du arbetat i SAP/R3 och viktigt att du behärskar MS Word och Excel. Du talar och skriver både svenska och engelska, B-körkort är ett måste då resor ingår i tjänsten.

Frågor
Välkommen med dina frågor om tjänsten till rekryterande chef Marcus Malm, tfn 070 622 48 28. Har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Jenny Lundberg, tfn 076-1405773

Fackliga representanter
Carl Johansson Unionen, Anneli Jönsson Ledarna, Magnus Nilsson Akademikerna och Jarmo Marjala SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Utveckla din klimatsmarta karriär tillsammans med oss!

Vattenfall Vattenkraft AB äger och driver drygt 90 vattenkraftverk i Sverige och Finland. Vår svenska vattenkraft producerar ca 33 TWh varje år vilket motsvarar nära 20-25 % av Sveriges elproduktion.
Fram till 2023 kommer vi att investera cirka 12 miljarder kronor för att effektivisera våra kraftverk och förstärka våra dammar.

Idag är vi ca 530 medarbetare i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Luleå. Våra utmaningar möter vi genom att låta våra principer Aktiva, Öppna, Positiva samt Arbetsmiljö och Säkerhet lägga grunden för vår verksamhet.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Organisation & ledning, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.vattenfall.se/jobb
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (7 dagar kvar)