Planeringsingenjör telekom, Vattenfall Eldistribution

Planeringsingenjör telekom, Vattenfall Eldistribution

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Om tjänsten
Vattenfall Eldistribution genomför stora investeringar i vårt elnät och behöver därför anställa engagerade och kompetenta medarbetare. Vi utvecklar elnätet, ansluter nya kunder, möjliggör anslutning av ny produktion och säkrar möjligheten till ökade effektuttag. Allt för möjliggöra för energiomställningen genom ett flexiblare och smartare elnät med färre strömavbrott och en säkrare elleverans. Fjärrkontrollfunktionen är en förutsättning för att kunna styra och övervaka elnätet samt en del i ökad digitalisering av vårt elnät.

Som planeringsingenjör tillhör du vår avdelning Projektplanering och denna tjänst är inriktad mot vår tekniska kommunikations- och automations verksamhet. Du får möjlighet att projektleda och driva projekt för Vattenfall Eldistributions investeringsprojekt i förstudiefasen och som förstudieledare är du även delaktig i investeringsplaneringen.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer arbeta med att planera, kalkylera och motivera investeringsprojekt genom att ansvara för förprojektering inom kommunikationsnät och automation, med fokus på kvalitativa och kostnadseffektiva tekniska lösningar. Arbetet omfattar bl.a. behovsanalys och sammanställningar, upprättande av investeringskalkyler och projektbeskrivningar samt framtagande av beslutsunderlag till beslutsfattare. Rollen ställer krav på en hög säkerhetsmedvetenhet och ett brett tekniskt intresse för att förstå hela kommunikations- och automationsverksamheten och dess roll i elnätet.

Din bakgrund
  • Eftergymnasial utbildning och gärna på högskoleingenjörsnivå med inriktning mot automation, el/tele, IT/OT. T.ex Elektroingenjör, Automationsingenjör, Datateknik eller motsvarande. Alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.
  • Kunskaper i utformning och funktion hos kontrollanläggningar och fjärrkontrollsystem.
  • IP-baserade kommunikationsnätverk. Radiobaserade kommunikationsnätverk.
  • Flytande svenska i tal och skrift.
  • Du har körkort för personbil.
Det kan vara meriterande om du har
  • Utbildning inom elkraft, IP-baserade nätverk, switching, routing etc
  • Kunskaper och förståelse för optofiberkommunikationslösningar.
  • Erfarenhet av investeringskalkyler

Dina personliga egenskaper

Du är strukturerad och strategisk och trivs med att leda och utveckla verksamheter både ur ett tekniskt och administrativt perspektiv. Du trivs i ledande roller där du på ett naturligt sätt skapar engagemang och delaktighet i de grupper du verkar i. Som förstudieledare mot vår telekommunikationsverksamhet är du en projektledare i förstudiefasen och har stora möjligheter att driva och genomföra förändringar och förbättringar, vilket ställer krav på att du själv är initiativtagande och självständig i ditt sätt att arbeta.

Rollen innebär många kontaktytor både i och utanför organisationen så det är av stor vikt att du har lätt för att skapa nya relationer och goda samarbeten. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och skapa förutsättningar för framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Mer information
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Magnus Bergenudd, 070-358 71 28. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Ida Fågelqvist, 070-048 76 82.

Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Eriksson, Ledarna, Anne-Marie Sjöbohm, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Befattning: Planeringsingenjör
Placeringsort: Solna, Luleå, Umeå eller Trollhättan

Vattenfall Eldistribution AB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till 900 000 privat- och företagskunder.

Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 12 aug 2022 (4 dagar kvar)