Utredningsingenjör med inriktning mot samhällsplanering

Utredningsingenjör med inriktning mot samhällsplanering

Varje dag gör våra medarbetare skillnad i livsmiljön för drygt 130 000 personer!
Vakin, Vatten- och Avfallskompetens i Norr AB, är ett kompetensbolag som ansvarar för vatten och avlopp samt avfall och återvinning inom Umeå och Vindelns kommuner. I takt med att bolaget växer söker vi nu nya medarbetare.

Vi erbjuder
Som anställd hos Vakin arbetar du med några av våra mest betydelsefulla funktioner: rent dricksvatten, miljösäkert avlopp och effektiv avfallshantering. Hos oss blir du helt enkelt en av Umeås viktigaste doldisar. Vakin kan erbjuda dig en riktigt bra arbetsplats, där vi hela tiden strävar efter att personalen ska trivas, utvecklas och må bra. Vi är stolta över att kunna erbjuda friskvård, goda träningsmöjligheter, kompetensutveckling och en jämställd arbetsplats.

Rollen som utredningsingenjör
Du kommer att ingå i sektionen Teknik & Anslutning, som bidrar till att utveckla Vatten & Avlopps- verksamheten (VA). Uppdraget är att säkerställa en god service samt skydda vår miljö, i en region med stor efterfrågan av VA-infrastruktur. Sektionen är en representant för VA i kommunens planarbete.

Umeå kommun har varit och är väldigt expansivt, med anledning av det önskar Vakin förstärka avdelning Teknik med en medarbetare som till huvudsak ska ha arbetsuppgifter kopplade till det kommunala arbetet med översiktsplanering och detaljplaner.
Arbetet kommer till stor del att bestå i att utreda, samordna och driva de VA-specifika frågorna i det kommunala detaljplanearbetet, allt från väldigt tidiga skeden till samråds- och granskningsskede. Till hjälp kommer övriga gruppen av utredningsingenjörer att bistå med VA-kompetens.

Vidare ingår i arbetsuppgifterna, utifrån planarbetet, att initiera mer omfattande VA-utredningar samt att arbeta med strategiska VA-frågor. Frågorna är kopplade till utbyggnaden av staden och dess ytterområden både med avseende på kapacitet och Vakins roll i stadsplaneringen. Goda förmågor att samordna och kunskaper i formaliserad fysisk planläggning är meriterande.

Som utredningsingenjör ingår du i ett team med andra utredningsingenjörer vilka har till huvudsakliga arbetsuppgifter att upprätta underlag för förnyelseplanering och investeringsbehov, kapacitetsutredningar och modellering av ledningsnätet samt att ta fram förslag på förbättringsåtgärder inom VA. Du rapporterar till Gruppledaren för Teknik.

Din personliga profil
Du har en högskoleutbildning inom Samhällsbyggnad, Väg och Vatten, Miljö- o Vattenteknik, eller motsvarande. Du kan vara nyutexaminerad. Du har B-körkort och uttrycker dig flytande på svenska i både tal och skrift. Du trivs med att arbeta i team.
Vi förutsätter att du delar vår devis - Tillsammans, för en hållbar livsmiljö.

Varaktighet
Tillsvidare.

Övrigt
Tillträde enlig överenskommelse. Arbetsplatsen är belägen på Ön i Umeå.

För mer information kontakta:
Urban Larsson, Gruppledare Teknik, 070-252 22 45
Helen Holm, HR-handläggare, 090-16 37 39, 070-263 00 34

Fackliga representanter:
Christer Stenmark, SACO, 090-16 13 41, 070-393 13 41
Linda Liljeblad, VISION, 090-16 15 11, 073-064 90 90

Sista ansökningsdag är söndagen den 7 april 2019
Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras enligt §19 i säkerhetsskyddslagen.

Vi tror att en arbetsplats som karaktäriseras av jämställdhet sätter grunden för en mer kreativ och innovativ miljö. Vi arbetar därför aktivt med att öka vår jämställdhet och ser varje individs personliga och yrkesmässiga bakgrund som en tillgång.

Eftersom vi inför rekryteringsarbetet har tagit ställning till rekryteringskanaler vill vi inte att mediesäljare, rekryteringssajter och liknande kontaktar oss.
Mer info
Kontaktperson Urban Larsson
Telefon 070-252 22 45
Område Umeå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://vakin.se
Sista ansökningsdag 7 apr (19 dagar kvar)