CTO till VK Media

CTO till VK Media

Dina arbetsuppgifter

Som CTO hos oss på VK Media är du ansvarig för vårt utvecklingsteam där ni tillsammans ska fortsätta utvecklingen av vår stora digitala plattform och skapa de bästa tekniska lösningarna för våra kunder och användare. Vi är en bra bit på resan att bygga moderna medietjänster i framkant, med de bästa platserna för digital annonsering. Vi vill bli Europas ledande lokala mediehus, och som CTO har du en nyckelroll i den resan.

I rollen är du ansvarig för teamets övergripande planering och, tillsammans med teamet, vara involverad i dagliga tekniska beslut. Vi har ett fantastiskt team bestående av egna utvecklare som verkligen ligger i framkant. Din roll blir att ansvara för teamets budget, personal och konsulter. Du har både strategiska och operativa frågor på ditt bord och samarbetar nära affärsansvariga, affärsutvecklare, projektledare, produktägare m.fl. och bidrar med din expertis. Som CTO rapporterar du till Chef för Affärsområde Next.

Din profil

Vi tror att du redan idag har viss insikt och förståelse för mediebranschen. Du brinner för teknik och håller dig ständigt uppdaterad. Starka kontaktnät är en självklarhet för dig när du fångar och delar de bästa tekniska lösningarna. Kund- och användarperspektivet är centralt i ditt förhållningssätt. Du är analytisk och när det behövs ifrågasätter du befintliga arbetssätt och strukturer. I din roll möts ständigt teknik, produkt och affär, därför är din pedagogiska förmåga ett av dina främsta verktyg i möten med kollegor. Du är en lyhörd och engagerad ledare som vet hur man bygger starka motiverade team.

För att hantera rollen och dess utmaningar väl, har du en akademisk utbildning inom IT. Du har en bakgrund inom utveckling, gärna som lead-developer i ett team. Du har arbetat produktnära och gärna följt en produkt hela dess livscykel, kunskap och förståelse kring arkitektur, agilt arbete och förvaltning. Du har lett tekniska team som arbetar både med front- & backend-utveckling i allt från vidareutveckling till nyutveckling av system. Du är van med att samordna och hantera olika tekniska krav och iterativt arbete med utvecklare, designers och UX:are. Du har dokumenterad erfarenhet av att ha utformat och implementerat konsument- och användarcentrerade applikationer för webb och mobila enheter.

Som CTO erbjuder vi dig möjligheten att vara med och forma utvecklingen av vår digitala plattform. Du får leda ett fantastiskt team i ett ambitiöst företag i en spännande bransch. Här får du utveckla och utvecklas i en stimulerande och kreativ miljö som hela tiden rör sig framåt.

Precis som alla dina framtida kollegor här är du otroligt meningsfull för vår gemensamma framgång. Du får jobba med teknik som ligger i framkant inom branschen och på en arbetsplats som gör skillnad i samhället på riktigt.

Ansökan

I denna rekrytering har VK Media valt att samarbeta med Clockwork. Skulle du ha några frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen tveka inte att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Katarina Norberg på tel. 070 821 53 28 alt. mail katarina.norberg@clwork.se Ansök senast den 15e december via www.clockworkpeople.se.
Mer info
Kontaktperson Katarina Norberg
Email Mejla Katarina Norberg
Område Umeå
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 6 dec 2022 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

VK Media är ett mediehus i Västerbotten med flera olika varumärken, produkter och tjänster. Med teknik i världsklass, passion och initiativkraft når koncernen över 100 000 människor i Sverige med och genom våra produkter, varje dag. På VK Media arbetar vi alla för samma syfte: öppenhet, demokrati och det fria ordet. Här arbetar cirka 185 medarbetare och experter inom en mängd områden. Följ med på vår förflyttning från ett klassiskt tidningshus till Europas ledande lokala mediehus.