HR-assistent

HR-assistent

Vill du vara med och utveckla personalen i en växande koncern? Är du kunnig, kommunikativ och gillar att samarbeta? Då kommer du att trivas på Umia Sweden AB.

Just nu söker Umia Sweden en samarbetsinriktad assistent inom HR till huvudkontoret i centrala Umeå. Vi är ett drivet team på 10 personer med fokus på koncernens utveckling. Vi jobbar nära varandra och ofta projektindelat för att driva frågor effektivt.

Umia är en modern och växande installationskoncern med ca 800 anställda i 11 dotterbolag runt om i landet. Umia Sweden är koncernens moderbolag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som HR-assistent arbetar du med bredd av HR-frågor, där stort fokus ligger på kompetensförsörjning och intern HR-kommunikation.

Du är delaktig i att upprätta en strategi för medarbetarnas kompetensförsörjning samt skapa utbildningar och studieplaner i koncernens LMS (Learning Management System). Det handlar om allt ifrån introduktion till kompetenshöjande utbildningar.

Umias interna HR-kommunikation omfattar främst information på intranätet, sociala medier och koncernens nyhetsbrev. Dessa ska hållas uppdaterade i ett samordnat arbete med dotterbolagen.

Efter sommaren kommer HR-chefen att vara föräldraledig en tid, så inledningsvis kommer ditt arbete också att omfatta en del samordning av dotterbolagens HR-arbete. Du får stöd i din introduktion och ditt arbete både internt och via en extern stödjande part.

Personliga egenskaper/förutsättningar:
Dina personliga egenskaper är betydelsefulla för uppdraget, vi kommer därför lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi uppskattar egna initiativ och en förmåga att utveckla lösningar inom ramen för arbetsuppgifterna. Samtidigt är du lyhörd och har god förmåga att samverka med andra.

Formella krav
 • Universitetsutbildning inom personalvetenskap, beteendevetenskap och/eller erfarenhet som vi bedömer likvärdigt
 • Flerårig erfarenhet av HR-processer och kompetensförsörjning
 • Flerårig erfarenhet av att skapa/bygga utbildningar
 • Mycket god kunskap i att uttrycka dig i text
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt
 • Mycket god systemvana
 • Mycket god kunskap om Officepaketet, främst Excel, Word, PowerPoint
Meriterande
 • Kunskap om att skapa/bygga utbildningar i LMS
 • Erfarenhet att planera och leda utbildningar
 • Erfarenhet av Visma Talent Solutions
 • Erfarenhet av HTML-programmering
Rekryteringsprocessen
I rekryteringsprocessen ingår att göra personlighets- och begåvningstest. Går du vidare i processen får du ett mail med mer information om hur du går tillväga för att göra testerna. De som går vidare i processen efter genomförda tester kommer att bjudas in till en kompetensbaserad intervju.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval.
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering, Löner & Förmåner, HR-administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.umia.se
Sista ansökningsdag 27 juni 2021 (48 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Umia och Umiamodellen:
Umia grundades 2010 och är en drivande aktör inom installationsbranschen. Vi levererar resurs- och energieffektiva helhetslösningar till våra kunder.

Hos Umia är vi-känslan en avgörande framgångsfaktor. Vår unika idé är att se alla teknikområden som en sammanhållen enhet och arbetar därför tekniköverskridande. Vi kallar det Umiamodellen och den är omtyckt av både kunderna och våra medarbetare.

Umiamodellen är viktig för vår framgång. På 10 år har vi vuxit och utvecklats mer än vi kunde ana då företaget grundades. Efter starten i Umeå 2010, började vi expandera 2015 och på knappa fem år sexdubblades omsättningen. De två senaste åren har expansionen pausats och vi har istället fokuserat på struktur, något som var viktigt efter den snabba tillväxten.

Nu är det dags för nästa steg. Vi är snart redo att återuppta expansionen. Den här gången är siktet inställt på att fördubbla vår nuvarande omsättning inom fyra år.

Mycket välkommen att följa med oss mot nya mål!