IP-rådgivare/Jurist till Umeå universitet Holding AB

IP-rådgivare/Jurist till Umeå universitet Holding AB

Dina arbetsuppgifter

I ditt nya jobb kommer du att möta entreprenörer samt forskare och anställda vid Umeå universitet med innovativa affärsidéer. Din uppgift i teamet blir att arbeta brett med juridiska frågeställningar som kan uppkomma inom verksamhetens uppdrag, t ex inom affärsjuridik, immaterialrätt, licensering, samt upphandlingsfrågor. I teamet som du kommer att ingå i finns affärs- och innovationsrådgivare, samt patent- och IPR-strateger.

Din profil

Du har erfarenhet av i första hand affärsjuridik, men även affärsutveckling. Du förstår immaterialrätt, inklusive patent och hur man kan använda immaterialrätt som ett affärsstrategiskt verktyg. Du har kanske även erfarenhet av licensieringsprocesser.
För att passa i denna roll tror vi att du har god förståelse för startupverksamhet och erfarenhet av entreprenörskap. Kanske har du erfarenhet från arbete inom innovationsstödjande verksamheter eller arbetar idag inom industrin. Du har förmåga att se potential i olika idéer och har god förståelse för kommersialiseringsprocesser. Förmodligen har du även ett brett kontaktnät som du gärna delar med dig av.
Som person är du driven och kan arbeta självständigt samtidigt som samverkan i teamet är viktig. Du har en hög ambitionsnivå och är bra på att ta egna initiativ. Du tycker om att vara hjälpsam och stödjande samtidigt som du kan vara tydlig och ställa krav när det krävs för att nå uppställda mål. Du känner dig bekväm med att ta kontakt med andra samt presentera inför grupper.
Du kan uttrycka dig flytande på svenska och engelska i tal och skrift, och har en juridisk utbildning på universitetsnivå.
Vi erbjuder ett kreativt och stimulerande arbete där du träffar många intressanta entreprenörer och trevliga kollegor. Teamet sitter i lokaler på Umeå universitets campusområde samt i Uminova Science Park.

Låter det intressant?
I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Bemanning & Rekrytering. Då vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, kan tjänsten komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så ansök så snart som möjligt, dock senast den 19 april 2020, via www.clockworkpersonal.se.
För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Andreas Christiansen, via tfn: 0733- 51 27 46.
Mer info
Kontaktperson Andreas Christiansen
Telefon 0733-51 27 46
Område Umeå
Yrkesroll Juridik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 19 apr 2020 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Umeå universitet Holding AB är Umeå universitets holdingbolag. I vårt uppdrag medverkar vi till kommersialisering av forskningsbaserade idéer och kunskap.
Umeå Universitet Holding AB letar efter en ny medarbetare till teamet. Brinner du för innovation och företagande? I så fall kanske denna tjänst är rätt för dig.