Chef för Strategi & Planering

Chef för Strategi & Planering

Dina arbetsuppgifter

Som chef för Strategi & Planering arbetar du i en mångfacetterad del av verksamheten som innehåller ansvar inom både verksamhetsstödjande och utvecklingsdrivande funktioner. I rollen ansvarar du för infrastrukturs strategiska planering som exempelvis reglering. Tillsammans med ditt team tar du fram långsiktiga investerings- och utvecklingsplaner till våra produktionsanläggningar och nät för bredband, elnät, fjärrvärme och fjärrkyla samt ansvarar för den övergripande planeringen av verksamhetens produktion samt produktförvaltning. Tjänsten ingår i vårt ansvarsområde Infrastruktur där Strategi & Planering är ett av fem delområden.

I vardagen är du ansvarig för att driva och följa upp våra större infrastrukturprojekt. Tillsammans med ditt team utvärderar ni ny teknik och hanterar verksamhetsnära och oerhört viktiga miljöfrågor. Till din hjälp har du fantastiska kollegor som vill bidra till att driva utvecklingen så att vi över tid erbjuder produkter och tjänster som våra kunder och samhället efterfrågar. För att lyckas i rollen samarbetar du ofta och gärna med andra aktörer inom regionala utvecklingsfrågor eller runt projekt.

Som chef har du personal-, arbetsmiljö-, säkerhets- och ekonomiskt ansvar för kollegorna i ditt team. Du är operativt och taktiskt ansvarig för teamets leverans mot uppsatta mål och i nära samspel med chefen för hela området sätter ni strategi och plan. I rollen planerar, prioriterar och koordinerar du teamets arbete och ansvarar för att leverans uppfyller kvalitet, tid och kostnad. I vardagen ser du till att medarbetarna i teamet utvecklas i en trygg och inspirerande miljö.

KÄNNER DU IGEN DIG SOM LEDARE?

Vårt ledarskap kännetecknas av mod, engagemang, affärsmässighet och utveckling. Som ledare hos oss ser du våra affärer med ett kundperspektiv och arbetar med att skapa attraktiva helhetslösningar. Med en god överblick brinner du för koncernens resultat och framgång.

Du pekar ut riktningen och har ett stort förtroende för dina kollegor - vilket gör att du låter mandatet ligga där frågeställningen uppstår. Dagligen skapar du goda relationer inom organisationen och främjar samarbete så att vi på mest effektiva sätt nyttjar det engagemang och den kompetens som finns. Ledare hos oss tänker nytt och utmanar dagens lösningar - och förändrar bara där det skapar värde.

Din profil

Vi ser att du har ett stort intresse för teknik och utvecklingsfrågor, där du vill göra skillnad för och i regionen. Som person är du ansvarsfull och arbetar affärsmässigt med förmågan att se hela affären. På ett strukturerat och analytiskt sätt tar du fram och förstår beslutsunderlag. Du är kommunikativ och får energi av dialoger. I vardagen är du ett föredöme när det kommer till samarbete - både internt och externt. Lika mycket som du brinner för samhällsutveckling vill du även skapa förutsättningar för att se ditt ansvarsområde utvecklas.

Du har relevant högskoleutbildning och flerårig yrkeserfarenhet av liknande arbete i en roll med styrning av långsiktig planering. För att lyckas väl i rollen har du förståelse för samhällsbyggnad och beslutsprocesser. B-körkort är ett krav.

Ansökningstid och kontakt

I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Bemanning & Rekrytering. Vid frågor är du varmt välkommen att ta kontakt med Emelie Wijk på tfn: 0733-51 27 28. Ansök senast den 7 april på www.clockworkpersonal.se.
Mer info
Kontaktperson Emelie Wijk
Telefon 0733-51 27 28
Område Umeå
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Affärsutvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 apr (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Umeå Energi AB är en energi- och kommunikationskoncern som utvecklar innovativa och hållbara lösningar för el, värme och bredband för och i samverkan med våra kunder. Vi är en ambitiös organisation med en tydlig vision och högt ställda mål i en framtidsbransch i snabb omställning.

VI ÄR UMEÅ ENERGI - ÄR DU VÅR NYA CHEF FÖR STRATEGI & PLANERING?

Brinner du för strategiska energi- och bredbandsfrågor och vill vara med att bidra i omställningen till ett 100% förnyelsebart energisystem? Vår infrastruktur bestående av elnät, bredband och fjärrvärme/fjärrkyla är en viktig del för regionens fortsatta expansiva utveckling - och du ser vår infrastruktur som möjliggörare. Genom gott samarbete och med ett stort engagemang arbetar du för att ge våra kunder en enklare vardag och regionen en hållbar framtid.