Anslutningsingenjör

Anslutningsingenjör

VI ÄR UMEÅ ENERGI - ÄR DU VÅR NYA ANSLUTNINGSINGENJÖR?
Umeå växer med sikte på 200 000 invånare år 2050. Ett modernt och klimatsmart elsystem med stora mängder decentraliserad och förnybar el ställer krav på elnätet. Umeå Energi ansvarar för drift och utveckling av Umeås elnät, som skapar förutsättningar för medborgare, näringsliv och besökare.

Nu söker vi en Anslutningsingenjör som tillsammans med oss vill göra skillnad för morgondagens samhälle.

DIN VARDAG HOS OSS

Som Anslutningsingenjör hos oss har du en betydande roll i fortsatt investering och utveckling av Umeås infrastruktur. Ditt närmaste team Projektstöd består av ett tiotal dedikerade ingenjörer och tekniker som arbetar i nära samverkan med anslutningar av el, bredband och fjärrvärme. Tillsammans med ytterligare 30 kollegor ingår ni i vårt leveransteam för elnät som ansvarar för anslutning, vägbelysning och investering/reinvesteringsprojekt.

Ditt uppdrag består i huvudsak av tekniska beräkningar, kontroll av elanslutningspunkter, slutbesiktningar, planering och framtagning av underlag och dokumentation. Med fokus på installationsfrågor agerar du teknisk samordnare och rådgivare för både kunder och installatörer. Din vardag har stor variation och kombinerar arbete på kontoret, i fältet och hos kund.

ÄR DET HÄR DU?
Vi söker dig som med stort engagemang driver utveckling av arbetssätt och verksamhet. Med noggrann struktur och stort ansvar hanterar du skickligt flera uppdrag och ärenden parallellt. Du är en problemlösare som möter kunder, installatörer och samarbetspartners med aktiv närvaro och service. Du ser infrastrukturen som en möjliggörare och uppskattar att jobba tillsammans i team för att nå högt uppsatta resultatmål.

Kvalifikationer för tjänsten
Du har utbildning inom elkraft eller relevant yrkeserfarenhet inom elnät alternativt elinstallation. Vi ser gärna att du har systemkunskap och kompetens inom avtals- och offertarbete samt kännedom om anslutningsfrågor och EBR (elnätsbranschens riktlinjer). B-körkort är ett krav.

Ansökningstid och kontakt
Välkommen med din ansökan via jobb.umeaenergi.se senast 2021-01-31

För mer information kontakta gärna rekryterande chef Per Anundi, 070-534 95 14 eller Sara Fredman, HR, 0738-40 30 91. Fackliga företrädare når du via vår växel, 090-16 00 00.

Umeå energi

Umeå Energi AB är en energi- och kommunikationskoncern som utvecklar innovativa och hållbara lösningar för el, värme och bredband för och i samverkan med våra kunder. Vi är en ambitiös organisation med en tydlig vision och högt ställda mål i en framtidsbransch i snabb omställning.

Vår ambition är att både idag och på sikt vara kundens och medarbetarens val. Enkelhet, närhet och ansvar är kompassen som leder oss i vårt dagliga arbete. Tillsammans och i partnerskap utvecklar vi kontinuerligt våra erbjudanden för att möta marknadens behov. Vi menar att kraften i mötet människor emellan får saker att hända. Med respekt och omtanke för varandra och vår omvärld bidrar vi tillsammans till en hållbar framtid. Bli en del av vår gemenskap!
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elkraft
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 jan 2021 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Umeå Energi är ett energibolag och en samhällsaktör som i nära samarbete med omvärlden utvecklar och levererar hållbara energi- och kommunikationslösningar. Vi vill utmana genom nytänkande och är drivande i Umeåregionens hållbara utveckling. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för regionen. Vi omsätter 1,4 miljarder kronor och har drygt 400 medarbetare. Verksamheten är miljö- och arbetsmiljöcertifierad. Kompetensutveckling och friskvård är prioriterade områden.