Affärsutvecklare/Produktägare - El & Vardagsnära Tjänster

Affärsutvecklare/Produktägare - El & Vardagsnära Tjänster

VI ÄR UMEÅ ENERGI - ÄR DU VÅR AFFÄRSUTVECKLARE/PRODUKTÄGARE FÖR EL OCH VARDAGSNÄRA TJÄNSTER?

Umeå Energi strävar efter att vara en samhällsutvecklare och positiv kraft i Umeåregionens hållbara utveckling. Inom Affär & Produkt har vi ett dedikerat team: El & Vardagsnära Tjänster, som verkar för att driva lönsamma, kundorienterade och hållbara lösningar inom elhandel, solceller och elbilsladdning.

Till El & Vardagsnära Tjänster söker vi nu en affärsorienterad produktägare.

DIN VARDAG HOS OSS

Affär & Produkt är ett av våra huvudområden och omfattar Servicetjänster samt de fyra affärsteamen Fjärrvärme/Fjärrkyla, El och Vardagsnära Tjänster, Bredband samt Kundunika Lösningar. I affärsteamen finns 14 dedikerade analytiker, produktutvecklare, affärsutvecklare och specialister. Varje affärsteam leds av en produktägare, som rapporterar till områdeschef.

Som produktägare för El & Vardagsnära Tjänster har du leverans- och resultatansvar för våra el-, sol-, och laddaffärer. Uppdraget omfattar även operativ, taktisk och strategisk affärs-, tjänste- och produktutveckling. Du ansvarar för planering, prioritering och uppföljning av aktiviteter som leder till uppfyllnad av områdets resultatmål.

Arbetet sker i nära samverkan med teamet utifrån en ständigt aktuell backlog och i dialog med ekonomi, Kund & Kommunikation samt hållbarhetsfunktioner. Kontinuerlig samordning sker inom Affär & Produkt.

ÄR DET HÄR DU?
Vi söker dig med stort affärsfokus. Du är resultatorienterad och uppskattar arbete tillsammans i team för att gemensamt nå framgång. Med struktur och analys planerar du proaktivt och stakar ut affärsriktningen framåt. Snabbt ändrade förutsättningar hanterar du skickligt och flexibelt. Vi tror att du är en nyfiken person som motiveras av att utveckla både verksamhet och affär.

KVALIFIKATIONER FÖR TJÄNSTEN

Vi tror att du har yrkeserfarenhet från energibranschen och är van vid agilt arbetssätt. Vi ser gärna att du har avslutad högskoleutbildning som ekonom eller ingenjör. Erfarenhet av att leda agila team och kunskap inom elhandel, solceller och elbilsladdning är meriterande. B-körkort är ett krav.

ANSÖKNINGSTID OCH KONTAKT

Välkommen med din ansökan via jobb.umeaenergi.se senast 2021-03-07

För mer information kontakta gärna rekryterande chef Marcus Hedman, 070-773 33 32 eller Sara Fredman, HR, 0738-40 30 91. Fackliga företrädare når du via vår växel, 090-16 00 00.

UMEÅ ENERGI

Umeå Energi AB är en energi- och kommunikationskoncern som utvecklar innovativa och hållbara lösningar för el, värme och bredband för och i samverkan med våra kunder. Vi är en ambitiös organisation med en tydlig vision och högt ställda mål i en framtidsbransch i snabb omställning.

Vår ambition är att både idag och på sikt vara kundens och medarbetarens val. Enkelhet, närhet och ansvar är kompassen som leder oss i vårt dagliga arbete. Tillsammans och i partnerskap utvecklar vi kontinuerligt våra erbjudanden för att möta marknadens behov. Vi menar att kraften i mötet människor emellan får saker att hända. Med respekt och omtanke för varandra och vår omvärld bidrar vi tillsammans till en hållbar framtid. Bli en del av vår gemenskap!
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Organisation & ledning, Affärsutvecklare
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 7 mars 2021 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Umeå Energi är ett energibolag och en samhällsaktör som i nära samarbete med omvärlden utvecklar och levererar hållbara energi- och kommunikationslösningar. Vi vill utmana genom nytänkande och är drivande i Umeåregionens hållbara utveckling. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för regionen. Vi omsätter 1,4 miljarder kronor och har drygt 400 medarbetare. Verksamheten är miljö- och arbetsmiljöcertifierad. Kompetensutveckling och friskvård är prioriterade områden.