Fälttekniker sökes till Umeå Airport!

Fälttekniker sökes till Umeå Airport!

Umeå Airport är en dynamisk arbetsplats med ett hundratal medarbetare och ett unikt läge nära stadens centrum. Flygplatsen befinner sig i en expansiv fas och nu har du möjligheten att vara med och utveckla Umeå Airport till nya höjder. Kom och jobba som Fälttekniker hos oss!

Umeå Airport fyller en viktig funktion för Sverige och för det lokala samhället. Hos oss bidrar du till resande, affärer och möten mellan människor. Som medarbetare på flygplatsen finns goda möjligheter till utveckling, inte minst då vi har en dynamisk intern arbetsmarknad. Flygplatsen präglas av teamarbete, gemenskap och sammanhållning.

Dina arbetsuppgifter

Som Fälttekniker kommer du primärt att arbeta på det vi kallar Fält. Arbetet på Fält innebär i huvudsak arbete med att hålla banan i gott skick, så att flygplanen kan starta och landa på ett säkert sätt. När snön kommer leder du detta arbete tillsammans med en Fälthållningsledare. Då flygplatsen arbetar integrerat över enhetsgränser omfattar ditt uppdrag även andra på flygplatsen förekommande uppgifter, exempelvis arbete med att lossa och lasta flygplanens bagage och frakt samt hjälpa till att ledsaga passagerare i behov av assistans.

I din vardag krävs en förståelse och respekt för det regelverk som verksamheten vilar på samtidigt som det finns utrymme för förbättringsförslag och egna initiativ. På Umeå Airport är ditt och dina kollegors uppdrag att arbeta för hög säkerhet, ett gott kundbemötande samt att arbeta effektivt i våra arbetsprocesser. Som Fälttekniker har du ett nära samarbete med dina kollegor och varje medarbetare i teamet är viktig för att lyckas med uppdraget.

Din profil

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Vi vill att du är lyhörd för verksamhetens behov, har en mycket god samarbetsförmåga och hanterar oförutsedda händelser på ett flexibelt och konstruktivt sätt. Arbetet sker ofta i ett högt tempo och samarbetet mellan funktioner gör att du bör uppskatta variation och "snabba ryck" för att trivas hos oss. För att lyckas i rollen behöver du ha en blick för prioriteringar och snabbt se vilka arbetsuppgifter som ska utföras först och vilka som kan vänta.

Arbetet på Fält innebär att du har oregelbundna arbetstider och arbetar på schema. Det är därför viktigt att du kan ta dig till flygplatsen på dygnets alla tider. Tjänsten kräver giltigt C-körkort, eftersom det i arbetsuppgifterna ingår att köra tunga fordon. Du behöver ha god fysik eftersom du även ingår i flygplatsens räddningstjänst. Du har goda kunskaper i såväl svenska som engelska då detta behövs för att kunna bemöta kunder. Erfarenhet och utbildning inom snöröjning samt tung trafik är meriterande men störst vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Att arbeta på Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser

På vår hemsida: swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Anställningsform: Tillsvidare, heltid

Tillträdesdatum: augusti/september 2022 enligt överenskommelse

Placeringsort: Umeå

Vid frågor kontakta: Kristofer Mårtensson kristofer.martensson@swedavia.se 010-3195058.

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför även en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast 31 maj 2022, vi jobbar med löpande urval.
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 31 maj 2022 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.