Driven och engagerad verkstadsmekaniker till Umeå Airport!

Driven och engagerad verkstadsmekaniker till Umeå Airport!

Vill du bli en del av vårt härliga team och anta det viktiga uppdraget att hålla flygplatsen fri från driftstörningar?

Umeå Airport är beroende av ett stort antal tekniska system för att hålla alla anläggningar och fordon i drift. När en funktion faller ur, är risken stor för att flygplatsen och indirekt flygbolagen och deras resenärer drabbas av störningar samt förseningar. Vår utmaning är att flygplatsens utrustnings- och fordonspark skall fungera utan driftstörningar, dygnet runt - året runt.

Till vår verkstad söker vi, för omgående anställning, en driven och engagerad fordonsmekaniker med stor erfarenhet av service-och reparationsarbeten på fordon och maskiner. Vår verkstad har ett brett arbetsområde som sträcker sig från vanliga gräsklippare till specialfordon som bara finns på flygplatser.

Vi erbjuder dig en betydelsefull och utvecklande tjänst på en flygplats som siktar på att vara Swedavias bästa arbetsplats!

Dina arbetsuppgifter

Som Fordonsmekaniker vid flygplatsens verkstad utför du servicearbeten och reparationer på flygplatsens fordon och utrustning i vår verkstad. Allt från akuta reparationer och förebyggande underhåll till större planerade reparationer som utförs i egen regi på flygplatsen.

Eftersom Umeå Airport arbetar processtyrt, kan vi ibland stödja andra delprocesser av flygplatsdriften i syfte att säkerställa att alla flygplan kan lämna flygplatsen på tidtabell. Det är främst vår rampfunktion och fältfunktionens snöröjning som då påkallar vårt stöd genom integrering. Under vinterhalvåret tillkommer beredskapstjänstgöring på schemat.

Din profil

Du som söker bör ha fordonsmekanisk utbildning på gymnasie- eller motsvarande nivå. Erfarenhet av tunga fordon, lastmaskiner, lastbilar, reparationer och underhåll. Vi förutsätter att du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift och att du är van att sköta kvalitetssäkring, egenkontroll och uppföljning av ditt arbete med hjälp av IT-system. Du ska minst inneha B-körkort, men C-körkort är meriterande.

Det är även meriterande om du har erfarenhet eller kompetens inom något eller några av följande områden: fordonselektronik, svets och plåtarbeten, hydraulik, heta arbeten. Vi ser gärna att du har maskinvana.

Som person ser vi att du är strukturerad, självgående och arbetar effektivt och serviceinriktat. Vi förutsätter att du har ett naturligt "driv" i ditt arbete, då många arbetsuppgifter kräver att du självständigt kan prioritera och lösa uppkomna arbetsmoment.

Att arbeta på Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

På vår hemsida: swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Anställningsform: Heltid, tillsvidare

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Placeringsort: Umeå Airport

Vid frågor kontakta: Anläggningschef Stefan Åström, 010-109 50 12, stefan.astrom@swedavia.se eller vår verkstad på 010-10 95 036

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast den 29 maj, vi arbetar med löpande urval så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Fordon, Mekaniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 29 maj 2022 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.