Airport Officers Airside till Umeå Airport

Airport Officers Airside till Umeå Airport

Gillar du fysiskt arbete, kundservice och prioriterar säkerhet?

Då är detta jobb rätt för dig!


Till vårt fina Umeå Airport söker vi nu extrapersonal för timanställning som Airport Officers på airside.

Vi erbjuder möjligheten att arbeta på en arbetsplats som präglas av teamarbete, gemenskap och sammanhållning med ett väldigt omväxlande och roligt arbete. Som Airport Officer är du viktig för att vår flygplats ska prestera på bästa sätt och våra kunder ska få en trevlig upplevelse hos oss.

Dina arbetsuppgifter

Som Airport Officer kommer du primärt att arbeta på det vi kallar airside. Arbete på airside innebär i huvudsak att lossa och lasta flygplanens bagage och frakt samt tillhandahålla övriga servicetjänster till flygbolagen. Att hjälpa passagerare i behov av ledsagning är också en del av din vardag. Eftersom flygplatsen arbetar integrerat över enhetsgränser så kommer ditt uppdrag även omfatta andra på flygplatsen förekommande uppgifter, exempelvis arbete i säkerhetskontrollen.

På airside är ditt och dina kollegors uppdrag att arbeta för hög säkerhet, ett gott kundbemötande samt att arbeta effektivt i våra arbetsprocesser. Som Airport Officer har du ett nära samarbete med dina kollegor och varje medarbetare i teamet är viktig för att lyckas med uppdraget. Du är utomhus en stor del av dagen och vissa arbetsmoment är fysiskt tunga vilket gör att vi förutsätter att du trivs med ett fysiskt aktivt arbete och har en fysik som möter upp till detta. I din vardag krävs en förståelse och respekt för det regelverk som verksamheten vilar på samtidigt som det finns utrymme för förbättringsförslag och egna initiativ.

Din profil

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Vi vill att du är lyhörd för verksamhetens behov, har en mycket god samarbetsförmåga och hanterar oförutsedda händelser på ett flexibelt och konstruktivt sätt.

Arbetet sker ofta i ett högt tempo och integreringen mellan funktioner gör att du bör uppskatta variation och "snabba ryck" för att trivas hos oss. För att lyckas i rollen behöver du ha en blick för prioriteringar och snabbt se vad som är mest akut och vad som kan vänta. Då du befinner dig i en miljö där människor från hela världen möts behöver du ha en utvecklad känsla för kundbemötande samt goda kunskaper i såväl svenska som engelska. Övriga språkkunskaper är självklart meriterande.

I din tjänst som timanställd jobbar du mot verksamhetens behov vilket innebär oregelbundna arbetstider samt varierande längd på arbetspassen 3-6 timmar. Det är därför viktigt att du kan ta dig till och från flygplatsen på dygnets alla tider.

Krav att du har giltigt B-körkort.

En förutsättning för att kunna arbeta som Airport Officer är att du kan delta vid utbildningstillfälle med efterföljande praktikpass enligt överenskommet schema. Tidpunkt för detta kommer senare.

Att arbeta på Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Umeå Airport är en dynamisk arbetsplats med ett hundratal medarbetare och ett unikt läge nära Umeå centrum. Vi fyller en viktig funktion för Sverige och för det lokala samhället. Som medarbetare på flygplatsen finns goda möjligheter till utveckling, inte minst då vi har en dynamisk intern arbetsmarknad. Flygplatsen präglas av teamarbete, gemenskap och sammanhållning.

På vår hemsida: swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Anställningsform: Timanställning, deltid.

Tillträdesdatum: September 2021

Placeringsort: Umeå

Kontaktuppgifter: Tove Svalstedt, tove.svalstedt@swedavia.se

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi servicetest i våra rekryteringar. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Urval sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Dock senast den 1 augusti!
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Deltid
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 1 aug 2021 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige - och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.